Полезни съвети и истини за пътуването по света – част 1

Ако ви се иска някой да ви беше казал тези истини за пътуването по света…

Пътуването е едно от най-големите богатства за всеки човек. Колкото повече пътуваме, толкова повече се обогатяваме от това, което поглъщаме със съзнанието си. Всеки мечтае един ден да обиколи света. Какви обаче са предизвикателствата, пред които ще се изправим?

Пътуването по света може да е изключително приключение, но като всичко хубаво и то си има своя край. Какво имаме предвид? Всяко хубаво нещо е прекрасно, когато е в умерени количества. Всяко пътуване е дар, стига да не е безкрайно и дразнещо.

Днес ще споделим с вас няколко истини, свързани с пътуването по света, които ни се иска да бяхме научили, преди да хванем пътя. Готови ли сте?




Какво ни се иска да знаем за пътуването по света?

Не си купувайте огромна туристическа раница

Макар да си мислим, че ще се чувстваме добре с огромна туристическа раница на гръб, това не е така. Дори да успеем да поберем всичко нужно в нея, нека не се изкушаваме да си вземем най-голямата раница. Защо? Защото идеята на пътуването не е в пренасянето на вещи, а в самото изживяване. Не вземайте неща, просто така, или за  всеки случай. Не забравяйте, че ще ви се наложи да ги примъквате през целия път, а това ще ви изтощи и лиши от удоволствието на пътешествието.

пътуване по света
Сувенирите са загуба на пари

Идва момент, в който спираме да събираме сувенири от местата, които посещаваме. Просто няма къде да ги държим, а и като се сетим колко пари сме изхарчили…..
Пътуването не е ваканция

Вашето пътуване по света не е ваканция, то е изпитание за духа, храна за душата и нещо, което не предполага спокойствие и мир, а напротив – противоречиви и изключващи се емоции. Не се залъгвайте, че ще ви бъде спокойно като на почивка. Ще се сблъсквате с много неща, за които дори не сте мислили. Спокойно, винаги има начин да се справим. Просто трябва да бъдем себе си.

пътуването по света самолет

Винаги тръгвайте по-рано

Организацията на времето ви е от изключително важно значение при пътуване. Не отхвърляйте с лека ръка факта, че ако си тръгнете по-рано дори с 15 минути от едно място, то тогава ще имате повече време да се организирате за следващата ви дестинация и да превъзмогнете евентуални трудности.

 

Следва продължение….

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *