8 полезни упражнения за бременни

„Упражнения за бременни? Ами, че те са вредни!“. Често ще чуете тази фраза, когато обесните, че искате да сте във форма през 9-те месеца. Причината е в това, че много хора не са запознати в детайли за какво става въпрос. Бременните жени имат нужда от физическа активност, за да функционира тялото им добре преди и след раждането. За да предотвратите всички болки и усложнения преди раждането, световни специалисти и треньори съветват, че е важно да извършвате ежедневна физическа дейност: ходене, упражнения, разходки, кардио.

упражнения за бременни у дома
снимка: Pinterest.com

Замислете се над това… Когато ви предстои голямо събитие като раждането, което е физически и емоционално обвързващо, защо да стоите цели 9 месеца без да правите нищо за себе си и за тялото си?

Няма да тренирате като за маратон по кросфит, но ежедневна физическа дейност ще ви бъде от голяма полза, както за тялото, така и за ума по време на бременността.

Освен че с помощна на тези упражнения за бременни ще влезете по-бързо във форма след раждането, има още много други причини да ги правите ежедневно:

  • намаляват риска от напълняване
  • намаляват риска от заболявания като диабет
  • осигуряват повече енергия
  • помагат на циркулацията на кръвта в цялото тяло като по този начин се намалява риска от подуване на крайниците
  • намалява болката в кръста и гърба
  • помагат при запек
  • редуцират проблемите при раждането
  • при ежедневните упражнения се намалява риска от високо кръвно налягане
  • бебето става по-здраво и дори по-умно

Успяхме ли да ви убедим колко полезни са ежедневните упражнения за бременни?
 

За да е по-лесно за вас, предлагаме ви тези 8 полезни и лесни упражнения за бременни, които може да правите по всяко време на вашата бременност. Опитайте ги и споделете кое е най-ефективно и любимо.

 

упражнения за бременни за горна част
снимка: Pinterest

8 полезни упражнения за бременни дами, които да правите вкъщи

1. 15-минутни упражнения за бременни със Сара Фит

Фитнес блогър, сертифициран личен треньор Сара, заедно с нейната приятелка и йога инструктор – Ерика Борнстейн, ще ви представят основите на пренаталната йога (накратко: йога за бременни), която може да практикувате удобно у дома пред телевизора или компютъра, докато гледате това видео.

2. Какво да очакваме от един work-out за бременни? – Хайди Мъркоф

Този 10-минутен work-out ще ви раздвижи, за да ви осигури сила и издръжливост оттук нататък. Упражненията за бременни включват аеробна активност и мускулни движения, като през цялото време сърцето също работи.

3. Упражнения за бременни в 8-мия месец

Джесика Гутро (собственик на LiveLean TV) показва упражнения, които е практикува по време на 8-мия месец от бременността си. Вдъхновете се с Джес и започвайте този work-out. Може да видите видеото във фейсбук  тук.

8 упражнения за бременни
снимка: Pinterest.com

4. 10-минутни упражнения за бременни по всяко време на бременността

Подсилването на торса по време на бременност е важно, за да избегнете болката в гърба. Също така, колкото по-подготвено е тялото ви за раждането, толкова по-лесно ще бъде то. Освен това, ще влезете по-бързо във форма. Тези кратки, но полезни упражнения за бременни ще ангажират вашия торс за един чудесен кардио work-out.

5. 10-минутен work-out упражнения за бременни с Андреа Орбек и Хайди Клум

Всички тези упражнения могат да бъдат практикувани през всички етапи от вашата бременност. Трябва ви светлина и тежести за ръцете. Тези упражнения за бременни се фокусират върху долната част на тялото и подсилването на торса. Това е важно, за да може докато коремът ви расте, всички мускули да работят ефективно и да държат цялото ви тяло във форма и добър тонус.

6. Упражнения за бременни за крака и дупе

Искате ли да научите каква е тайната за добре оформените крака на бременни? Просто е – никога не са спирали да ги тренират.Важно е вашите крака да са добре тренирани, за да издържат на тежестта на тялото по време на 9-те месеца. Вижте тези лесни упражнения, които отнемат няколко минути всеки ден.

7. Пилатес упражнения за бременни

Тези лесни и ежедневни упражнения за бременни ще ви помогнат да влезете във форма и да се чувствате добре във всеки един ден от оставащите месеци до раждането. Осигурете си ежедневни движения, зареждайки се с енергия и приятни емоции, докато правите упражненията.

8. Упражнения за бременни за цялото тяло с топка

Тази топка е изключително подходяща за упражнения за цялото тяло по време на бременност, без да натоварва кръста. Упражненията са подходящи, както в домашни условия, така и във фитнеса. С тях ще си осигурите необходимото натоварване, енергия и много приятни минути в стягане на цялото тяло.

П.С. Важно уточнение: преди да започнете каквито и да било упражнения, консултирайте се с вашия лекар. Нека той ви даде разрешение относно вашето лично състояние. Упражненията са леки и за тонус, но въпреки това трябва да се съобразите с вашето здравословно състояние.

Мили бъдещи мами, харесаха ли ви нашите упражнения за бременни? Моля, споделете в коментар вашите предложения за ефективни упражнения за бременни, които да включим. Благодарим ви за вниманието и отделеното време!

 

Прочети още:

Спортувай с детето си – подходящи спортове за цялото семейство

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.