Какво ни разкриват нашите сънища?

Какво е значението на сънищата и доколко можем да им се доверим?

На всеки му се е случвало да се събуди посред нощ от странни сънища, толкова истински, че първите няколко минути не можем да се осъзнаем. Сънищата са плод на нашето подсъзнание. Затова са и различни при всеки човек. Например, ако аз сънувам нещо, което ми е направило впечатление през деня, или нещо, което силно ме вълнува, то тогава някой друг би сънувал нещо друго. Сънищата са индивидуални.

сънища

Доколко е правилно и полезно да се допитваме до съновници за значението на сънищата ни?

Допитването до съновници и други източници за това какво означават сънищата ни, е не точно безсмислено, но по-скоро загуба на време. Защо ли? Защото да сънуваш картофи при теб може да означава, че се вълнуваш за нещо, свързано с храна, а при друг човек – например, че трябва да се погрижи за нещо.

Често, сънищата се появяват в неподходящ момент. Какво имам предвид? Имали сте прекрасен ден, щастливи сте, всичко ви е наред, но се будите от кошмар, или сънувате някого, за когото не сте мислили и не сте виждали последните 5 години. Какво означава това?
Някои учени смятат, че този тип сънища са пророчески. Дали наистина е така? Няма как да предвидим. Ако много държите да разберете какво точно ви се случва със сънищата и да ги анализирате – съветваме ви да си направите дневник. Да, добрият стар дневник в една обикновена тетрадка ще ви свърши чудесна работа. Записвайте с дати всичко, което сънувате и веднъж в седмицата преглеждайте дали има съвпадения. Защо не започнете и да си водите обикновен дневник с мисли и преживявания? Много психолози и семейни специалисти смятат, че това е много полезен начин да се справим със стреса, които ни се натрупа в ежедневието. Опитайте, а и със сигурност тази практика ще се превърне в полезно хоби за вас.

типове сънища

Типове сънища

Сънищата могат да се категоризират според специалистите. Има такива, които често се повтарят при различните хора – например падане на зъби, преследване, смърт и др. Трябва ли да се страхуваме? Вижте тук разтълкуване на част от тези сънища и обяснения. Така ще може да си отговорите на възникналите въпроси във връзка с особените сънища.

какво означават сънищата ни

Научавайки се да прочитате посланията от своите сънища и правилно да ги използвате, ще бъдете несъмнено по-здрави, и по-щастливи!

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.