Може би ти си нечие щастие…

От малки сме научени да вярваме, че ако се молим горещо, вярваме и сме добри, желанията ни ще се сбъднат. Благодарение на Висша сила, Бог, личен светец, Ангел Хранител, карма или просто късмета.

Така подклаждаме нашата вяра, че трябва/длъжни сме да открием правилния човек за себе си. И така търсим. Търсим почти цял живот. Без дори да ни мине през ума, че може би ние сме нечие желание, нечия мечта, горещо изречена наум. Може би ние сме нечие щастие, а дори не го осъзнаваме…

бъди нечие щастие
снимка: Pexels.com

Какво ако в света не съществува идеален човек за нас? Но ние сме идеални за някого? За някой, който се моли и се надява да се появим в живота му…. Някой, който вярва, че е достатъчно само да дава, без да получава… Ще изберем ли да сбъднем желанието на някой друг да е щастлив, пренебрегвайки себе си? Не. Ще бъдем егоисти до край ли? Или ще продължим да чакаме, да търсим, докато се обезверим напълно?
Кое е по-лошото: да оставиш някой нещастен, или да пренебрегнеш себе си?

От малки ни учат, че можем всичко да постигнем с упоритост. Но дали си заслужава просто да получиш нещо, само и само да кажеш, че го имаш? Заслужава ли си цената?

А може би ти си нечие щастие без да го осъзнаваш? Ако разбереш, тогава какво ще направиш? Ще си тръгнеш, или ще останеш?

 

Прочети още:

Когато си благодарен, отключваш щастието в живота си!

Щастието – пътуване или самоцел?

Днес избирам да бъда благодарен  за всичко, което имам!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.