„Уендздей“ по Нетфликс – един различен прочит на семейство Адамс

Един от най-гледаните сериали по Нетфликс през последните седмици е „Уенздей“, който представя историята на дъщерята на семейство Адамс. Макар фокус да са тийнейджърските гoдини на Уенздей, със сигурност сериалът е много повече от тийн история. Tой е цяла една вселена от емоции, за които можем само да мечтаем.

Уенздей Адамс – бунтарка, мрачна, саркастична и някак магична

Уенздей Адамс е изгонена от поредното училище заради опит за убийство на съученик. Не мога да кажа, че не си го беше заслужил, но все пак. Нейното обучение продължава в академия „Невърмор“ – училище за особняци, където са учили родители ѝ. Попаднала сред уж свой, тя трябва да се впише, но Уенздей е толкова различна от всички, че задачата е все по-трудна. В началото планува да избяга, но с времето мястото започва да ѝ харесва, провокирайки я да разплитe загадките, които се появяват.

Завладяващ, саркастичен, динамичен, мрачен и някак готик – все думи, който не могат да опишат докрай преживяването, което ще изпитате, след като изгледате продукцията. Обещавам, няма да ви разочарова.

Вижте официалния трейлър тук.


Първоначално и аз бях скептична, но след първия епизод рязко си промених мнението. Актьорският състав е повече от звезден. В главната роля е Джена Ортега, която ако можеше да ни убие с поглед, сериалът щеше да приключи на 5-тата минута. Брилянтно изиграна роля от толкова млада актриса. В ролята на Мортиша Адамс без проблем се превръплащава Катрин Зита-Джоунс, Гомес е Луиз Гузман.

Семейство Адамс
снимка: Google.com

Уенздей е бунтар, с невероятно чувство за хумор, откроява се от масата. Харесва ми, че излезе от сянката на семейството си и показа на какво е способна. Основната заслуга за прекрасната роля е на младата Ортега, която споделя, че ѝ е било трудно да влезе в ролята. Причината е, че Уенздей като образ съществува от много време и е трудно да оправдаеш очакванията, потапяйки се в нещо толкова познато. Въпреки това Джена се справя повече от блестящо и не остава незабелязана от филмовите критици, които се изказват все по-ласкаво.

От кухнята…

Една от танцовите сцени е с хореография на самата Джена. В интервю актрисата споделя, че докато са снимали сцената, се е чувствала много зле, с ковид симптоми. докато са чакали резултатите от теста ѝ, са заснели цялата сцена. После се наложили да се изолира. Искала е да запише сцената отново, но това не се е случило. Въпреки всичко, нейният танц е умопомрачителен, сами ще го видите.

Сериалът съчетава в себе си мистерия, драма, убийства. Движи се по ръба на бръснача и всяка следваща сцена изненадва. Това не е случайно, защото режисьор е знаменитият Тим Бъртън, за който, както знаем, няма невъзможни неща. Новият прочит на историята на Уенздей впечатлява, а финалът буди редица въпроси. За щастие ще има сезон 2, но чак през 2024 г. А до тогава ще гледаме други интересни неща по Нетфликс.

Ако вече сте гледали сериала, изгледайте видеото, в което се показват 10-те най-добри сцени на Уенздей от сериала.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *