Съвременните дами – пътешественички

Съвременните дами и предшественичките им

Всички ние знаем, че в миналото мъжете са били тези, които са покорявали света. Познати са ни образи като Индиана Джоунс, Библиотекаря, Васко да Гама и много други образи от литературата, историята и киното. Всички тези мъже неведнъж са били пожелавани от всяка дама заради качествата и откривателския си дух.

Какво обаче, ако е имало и жени пътешественички? Дами, които са правели открития, толкова известни за човечеството, че сега биха били споменавани в учебниците по история. Само че, такива няма. Ако е имало, са много малко и не толкова известни.

дами пътешественички 1

Защото историята предпочита мъжете.

Само че днес голяма част от жените пътешественички. Все по-често попадам на травъл блогове на жени, които пътуват  по целия свят в търсене на адреналин.

Дамите на 21 век обсъждат пътувания и не се страхуват да разчитат на себе си.

Дамите на 21 век обичат да откриват нови места, да покоряват върхове, да плуват в дълбоки води.

Дамите на 21 век са майки, бизнес дами, съпруги,  домакини, изискани красавици и пътешественички. Защо ли? Защото тази тръпка по пътуването им е била присъща още от зората на човечеството.

Пътуването – начин да откриеш себе си

Днес пътуваме основно за удоволствие. Пътуването е начин да открием себе си, да разберем, че животът не е само тук и сега. Той е навсякъде около нас. Неговата красота и смисъл се крие във всичко, което ни заобикаля.

Дамите обичат да пътуват и да описват емоциите си.

дами и пътуването им

По този начин запалват искрата на приключенското във всеки, който пожелае да бъде запален. И макар да сме градски дами, то не ни пречи да потичаме наволя на село, да усетим чистотата на въздуха, зеленината на гората и птичата песен.

С пътуването ние, дамите, преоткриваме себе си. Или откриваме нови хоризонти.

Прекрасни са дамите, които споделят преживяванията си с останалия свят. Защо ли? Защото подобно на възрожденците ни, искат да ни запознаят с красотата по света.

Да ни пробудят, да ни отворят хоризонта. Но преди всичко ни запознават с красотата на България  и да ни покажат, че тя също заслужава нашето внимание. Не само защото е родината ни, но и защото крие магията на миналото и пожелание за светло бъдеще.

Докато има такива хора, България ще съществува. Не като държава, а като страна и преди всичко родина.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.