Детската стая – как да я декорираме?

Какво е важно да знаем за детската стая?

Всяко дете пораства и идва момент, в който е нужно да се отдели от родители си в собствено стая. Този процес е сложен, тъй като всяка промяна в живота на детето, е стрес. Нужен е определен подход, за да се случи всичко по подходящия начин. За да се случи това, трябва да декорираме детската стая по подходящ начин. Така тя ще вдъхва увереност и спокойствие на детето и то ще се чувства защитено.

детската стая

Декорирането на детската стая изисква съобразяване с детето.

Ако е по-голямо, хубаво е да поискате мнението му. По този начин ще го ангажирате в случващото се. И то ще се почувства като част от целия процес. Може да попитате какви цветове предпочита за стените, за мебелите. Не бързайте да натрапвате мнението си. Изслушайте внимателно и обяснявайте. Децата се нуждаят от разбиране. И те искат да бъдат изслушани.

детската стая момиченце

Малкото пространство налага компромиси.

Живеейки в апартамент, пространството ни притиска и налага компромиси. Това важи и за детската стая. На помощ идват креативните идеи на много дизайнери, които са измислили чудесни идеи за малки пространства. С тяхна помощ може да имате мечтаното бюро и дрешник, без да затваряте пространството в мебели.

Децата имат нужда от пространство.

детската стая пространство

Нека не забравяме, че децата имат нужда от място, където да играят. С игрите те растат, превръщат се в личности. Така че е важно да имат къде да подреждат кукленските къщи или да паркират камиончетата. Осигурете им едно спокойно и щастливо детство с истински, а не виртуални играчки. Научете ги да ценят времето, прекарано с хора, а не с компютри. Детската стая е място за игри и забавления. Подредете стаята така, че децата ви да имат възможност да играят спокойно, да канят приятели и да са щастливи.

Светлината в детската стая

Светлината в детската стая е много важна. Естествената светлина трябва да е близо до бюрото, за да не се налага използването на изкуствена светлина през деня. По този начин детето ви ще може да се наслаждава на слънчевия ден, докато пише домашни или играе на пирати. Разположете мебелите така, че да има пряка светлина към бюрото или масичката, на която рисува, пише и др.

светлината в детската стая

Леглото в детската стая

Всеки родител знае, че леглото в детската стая трябва да е далеч от прозореца. Зимните месеци са доста студени и понякога, колкото и добра да е изолацията и дограмата,  често вятърът отвън се прокрадва. Детското креватче трябва да е по възможност далеч от прозореца. Ако имате две деца, може да изберете легла едно върху друго. Така ще спестите място във височина. Внимавайте обаче как са обезопасени. Не искаме някое от децата да падне на земята, докато спи.

детската стая легло два етажа

Ето и някои интересни предложения за декориране на детската стая.

Най-важното е да си личи, че стаята е детска. Колкото повече цветове и творчески хаос – толкова по-добре. Не забравяйте – вашето дете расте и има нужда да открива колко прекрасно място е светът. Не му отнемайте това право. Нека се радва на всичко.

Още свежи идеи – легла в детската стая

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *