Соло пътуване за начинаещи – 9 съвета

Най-голямото предизвикателство на пътуването соло е тръпката, че може да резервирате билети без да се съобразявате с никого. Имате свободата още днес да решите, а утре да тръгнете да пътувате…

Реалността обаче е съвсем друга. Тя се размина доста от представата на повечето хора за пътуването соло пътуването. Всъщност, пътуването соло ще бъде и съвсем различно и за вас.

пътувайте соло съвети

За повечето дами соло пътуване е невероятно изживяване, защото дава много възможности: ръководиш се единствено от себе си, не е нужно да се съобразяваш с други хора, днес си тук, а утре – може на другия край на света. Без обяснения, без изисквания, без предварителни планове. Някак отпускащо и неангажиращо.

Щом сте избрали да пътувате соло, тогава трябва да се възползвате на 100 % от изживяването. Но за да не съжалявате, че очакванията ви не са се сбъднали, предлагаме ви….

9 съвета за соло пътуване, с които ще имате незабравими спомени

 1. Бъдете уверени

  Сами сте за първи път – притеснени сте, но и много развълнувани. Остава ви само да се отпуснете и да разучавате всичко около себе си. Ако в началото ви е трудно да се отпуснете, спокойно. Всичко с времето си. Понякога просто се налага да се престорите, за да успеете да се отпуснете.

 2. Слейте се с местните

  Колкото повече пътувате, толкова по-лесно ще ви бъде да се слеете с местните. Винаги ще ви е полезно да се слеете с културата и нацията. По този начин ще успеете да вникнете в детайлите на общността, да се насладите максимално на мястото, където се намирате, да научите повече и да запазите нещичко за себе си.

 3. Усмихвайте се

  Усмивката – универсално лекарство за всичко. С нея ще постигнете много. И вселената ще ви се зарадва и съдбата и късметът. Така че, смело. Усмивката е важна, за да бъдете щастливи по време на своето преживяване.

  усмихвайте се при соло пътуване

 4. Винаги имайте резервен план

  Ако нещо се обърква, винаги бъдете подготвени. Не оставяйте нищо на случайността, защото така ще развалите преживяването.

 5. Винаги проверявайте всичко преди да тръгнете

  Всички карти, маршрути и адреси – проверете ги предварително, за да няма „приятни“ изненади.

 6. Резервирайте предварително

  Тъй като е първото ви пътуване соло, хубаво е да си подсигурите всичко предварително. За да не се стресирате. Всяко следващо пътуване ще организирате все по-лесно и по-сигурно. Но като за начало, нека да няма неприятни ситуации.

  7. Задължително уведомете някого къде отивате

  Препоръчително е да уведомите някого къде точно отивате. В случай на нужда да могат да ви открият. И да ви помогнат.

  8.Само необходимото

  Не носете много неща със себе си. В крайна сметка отивате да опознавате и откривате нови неща, както за света, така и за себе си. Така че – само най-необходимото. Подгответе го в малки опаковки и размери, за да ви е по-лесно да се придвижвате.

  9. Спокойно – всичко върви по план

  Понякога може да е доста стресиращо да сте сами на стотици хиляди километри от дома. Спокойно. Всяко начало е трудно. Но най-хубавите пътувания винаги са соло. Именно тогава откриваме малките чудеса на природата и заобикалящия ни свят.

 Соло пътуване не е за всеки, но въпреки това крие своя чар. То е притегателна сила за мечтателите и за търсачите на силни усещания. Спазвайте тези 9 съвета и вашето приключение ще бъде незабравимо. Успех!

 

Прочети още:

Полезни съвети за пътуването по света – част 1

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.