Професия пътешественик – 13 идеи- част първа

Професия пътешественик – що е то?

Копнеете ли да пътувате? Да изучавате езици,  да общувате с различни хора, да откривате места, за които само сте чели в книгите? Да се събуждате с изгрева и да си лягате с невероятно красиви гледки в комбинация с песента на птиците и аромата на свеж въздух? Ако това е така и единствената ви причина да сте закотвени зад бюрото от 9 до 17 ч., то със сигурност трябва да смените професията. А защо не и професия пътешественик! 

Да пътуваш, за да работиш, е начин освен да изкарваш пари, но и да правиш това, което обичаш. Следователно, това е една наистина благоприятна ситуация за всеки пътешественик и невероятен шанс да види света отблизо. Защото човек открива себе си, когато пътува. Ако и вие мечтаете за професия пътешественик, вижте с какво може да се захванете, докато пътувате по света. Вълнуващо е, нали! 😉

професия консултант

1. Консултант

Консултантите са хора, които решават различни проблеми. Те са дясната ръка на всяка компания, защото предоставят експертно мнение от мениджмънта през маркетинга до IТ отдела.

Има различни варианти – например, да не сте част от конкретна компания, а да посещавате различни фирми от град на град, за да помагате в бизнеса им. Тези визити могат да бъдат по-кратни, по-дългосрочни, всичко зависи от нуждите на компанията. Ако мечтаете да посещавате различни места, но сте по-свити, за да сте страстващи приключенци, то работата като консултант идеално ще се впише във вашата представа за професия пътешественик.

2. Работа в травъл индустрията

Може да звучи изтъркано, но ако копнеете да пътувате, потърсете работа в травъл индустрията. В тази графа попада всичко: от стюардеса, пилот, работа на круизен кораб, странстващ писател.
През по-голямата част от времето, докато пътувате, всъщност ще работите. Едва ли има по-желана работа, свързана с професия пътешественик от тази.

професия пътуващ

Но въпреки това ще имате достатъчно време да разгледате, да опознаете културата, да научите нещо ново. А като пътуващ писател всъщност обиколните и разучаването на новото място са част от работата.

3. Специалист, набиращ персонал

Като специалист, набиращ персонал, често ще ви се налага да пътувате до различни колежи и университети в страната, за да откривате нови попълнения за дадена компания.

По време на силния сезон при набора на персонал вероятно ще прекарате повече време в пътуване, отколкото в собственото си легло. Но извън сезона ще бъдете закотвени в офис – а това все пак е нещо, нали!

набиращ персонал

4. В сферата на продажбите

продажби

Макар някои професии в сферата на  продажбите  да налагат стоене на бюро или в магазин, то това не важи за всички.

В голяма част от тях се налага да пътувате. В зависимост от големината на компанията това би могло да бъде до съседни градове или дори до други страни. Вълнуващо, нали?

Следва продължение….

 

Прочети още:

Свободният роб на съвременния свят

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.