13 професии за пътешественици – част втора

Продължаваме с най-добрите професии за пътешественици, известни на човечеството…

Ако си пропуснал първата част от материала, виж тук…

5. Преподавател по английски

преподавател по английски език
Преподавателите по английски език са много търсени в повечето страни. В някои случаи дори не се налага да имате определена квалификация, за да практикувате. Пътуването в тази професия е малко по-различно. Няма да посещавате нови места всяка седмица, но пък ще се потопите много по-дълбоко в местната култура и обичаи. Повечето такива професии изискват поне едногодишна ангажираност или дори по-дълъг период. Идеята е да преподавате известно време в страната, а след това да идете в друга и да продължите, натрупвайки опит.

6. Пътуващ писател

Пътуващият писател – не е ли това мечтаната професия за всеки. Да пътуваш по света и да получаваш ВИП обслужване и интересни занимания. Да си намерите подобна работа обаче е много трудно. Като начало трябва да имате много добри материали, които да представите като част от портфолиото. Започнете да пишете за без пари или пробвайте други теми, за да видите накъде ще ви отведе. Докато все още се развивате в областта, ще получавате пари, но те няма да са достатъчно. Ще се налага да се поддържате живота си с друга работа. Може да започнете с блог на тема пътуване и оттам да създадете своето портфолио и да се докажете като професионалист в индустрията.

писател

7. Au Pair (помощник)

Пътувайте до далечни страни и бъдете an au pair – много популярна работа за хора, мечтаещи за професии за пътешественици. Au Pair (от фр.език) е човек, който живее с приемно семейство и в замяна на това помага в домакинството – в грижите за децата. За това получава малко заплащане и настаняване. Тази професия е добър вариант за любителите на пътешествията с малък бюджет. Също така дава възможност да сменяте мястото си на няколко месеца – идеално за приключенците.

помощник

8. Дипломат

Има разнообразие от предложения за работа, които може да вършите като дипломат. Например: специалист по здравето, административен асистент. Повечето дипломати държат специален изпит. Но ако го издържат, имат много възможности пред себе си за едно добро бъдеще, свързано с пътувания и посещения на много различни места.

дипломат
9. Археолог (точно като Индиана Джоунс)

археолог
В зависимост от какъв тип археолог сте, възможно е да имате много работа на терен, откривайки ги безценни древни руини. Нужно е да имате завършено образование за кариера в тази сфера. Археологията е идеална за човек, който обича историята, култура и да бъде сред природата. С две – пътешественик, модерният Индиана Джоунс.

10. Репортер и/или журналист

Като репортер, може да избирате откъде да работите. Например, да работите за чуждестранна компания или пък за клон на родна медия, но в чужбина. Винаги е много полезно да научите още един език, но невинаги е задължително за този тип работа.
Репортер, редактор, журналист – все професии за пътешественици, които изискват много силен характер и желание да се докажеш, преследвайки целите си.

репортер

11. Одитор

Одиторите биват изпращани до различни места с голяма възможност за чести пътувания. Като одитор, от вас ще се изисква да проверявате дали всичко в дадена фирма е според изискванията. Работата е доста отговорна, но въпреки това дава куп възможности за любителите на пътешествията.

одитор

12. Фотограф

Любовта ви към фотографията ще ви отведе навсякъде. Без значение дали ще е снимка за реклама, или дестинация за сватба – възможностите са безкрайни. Много е вълнуващо и доста трудно в същото време. Докато се докажете в това поле, ще трябвате да си намерите друг източник на доходи, освен ако не сте професионалист още при заминаването си. Фотографската професия е една от най-често срещаните професии за пътешественици по света, защото дава възможност за вдъхновение и емоции, които иначе трудно биха се появили.

13. Доброволец

Да си доброволец има големи плюсове. Много организации дори предлагат заплащане. Този тип работа е невероятна възможност за пътуване по цял свят и в същото време начин да направим добро за някого.

Ако имате и други предложения, ще се радваме да ги споделите с нас в коментар. Благодарим Ви!

Прочети още:

Работата през 21 век – прилики и разлики с миналото

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.