На всички майки: 5 начина да сте по-добри и уверени

Всяка майка понякога изпада в съмнение дали е достатъчно добра. Понякога се чувства несигурна в себе си и в това, което прави. Често в ролята си на майки, забравяме за себе си. Оставаме на заден план това колко сме изтощени от грижите за любимите хора, от ежедневието, от трудностите на живота. Често пропускаме и това, че всъщност безкрайно много обичаме близките си, децата и всички онези хора, които правят деня ни по-труден, защото именно те са нашето семейство.

добри майки
Всичко това може да бъде изтрито от съзнанието ни за секунди поради стресираното ежедневието на супер майки.
Много е важно да усетим кога сме силно емоционални и изтощени и да си припомним колко е красив животът с любимите хора и как можем да избягаме от стреса и негативните емоции в следствие от него.

как да сме най-добрите майки
В този ред на мисли Градски дами създаде списък, наречен Как да бъдем по-добри майки. Преглеждайки списъка, ще ви дойдат нови и нови идеи, с чиято помощ ежедневните дейности ще се превърнат в забавно занимание. Нашата цел е всяка майка да се чувства щастлива и обичана, за да може да дарява най-близките си с тази светлина, която извира от нейната майчина същност.Списък за най-добрите майки

1.Подгответе се за един по-добър ден

Приятният и ползотворен ден започва от предната вечер. Планирайте всичко, за да редуцирате стреса и за да спестите време, което може да използвате за нещо приятно. Например, заредете пералнята с мръсните дрехи, подгответе дрешките за децата, както и вашите, изгответе списък за пазаруване и/или със задачите и др. Помнете, че всичко, подготвено от предната вечер, спестява време на сутринта.

2.Ако натиснете “snooze” бутона на алармата, сте загубени…

Понякога 5 минутки сън ни се струват идеални, но всъщност спим три пъти по толкова и закъсняваме. Така целият ни ден се обърква и всичко се превръща в хаос, а той води със себе си голяма доза стрес. Избягвайте да си отспивате по този иначе казано вреден начин. Няма смисъл – нито се наспивате, нито успявате да организирате времето си. Вместо това, легнете си по-рано предната вечер, или стане по-късно – прецезирайте времето си ефективно.

3.Ако не може да планирате добре, сте обречени на неуспех

Най-успешните майки са онези, които успяват да предвидят и планират всичко. Да, знаем, че е трудно, но въпреки това си спестявате много време и мъки. Опитайте, при всеки дава резултат. Какво имаме предвид? Да планирате всичко. Например, ако детето се изпоти, докато сте навън, носете му резервни дрешки. Винаги имайте мокри кърпи и вода в случай, че се изцапа. Не оставяйте храненето за последния момент, както и покупките и много други подобни неща, свързани с ежедневието ви на супер майки.

семейство
4.Не пропускайте нито миг от живота на любимите ви хора

Това не означава да не работите и да нямате свои живот. Имаме предвид да прекарате онова quality time (ценно време – бел.ред.) с любимите си хора, в което да сте отдадени само и единствено на тях. Без социални мрежи, снимки, вторачено и нервно следене на нюсфийда на фейсбук и пр. Когато сте с някого, просто бъдете с него. И това се отнася и за правенето на хиляди неща. Знаем, че е трудно да си супер майка, да готвиш, переш и чистиш с едната ръка, а с другата да гледаш децата, да отговаряш по телефона на майка си и да мислиш какво да пазаруваш. Трудно е, но затова сме жени. Защото можем да направим света по-добро и красиво място, стига да поискаме.

За да помните споделените мигове заедно, оставете телефона у дома, или в другата стая. Усмихнете се и се радвайте на тези, които ви обичат!

5.Практикувайте позитивизъм

Трудно е да сме позитивни, ако не вярваме в доброто. Затова трябва всеки ден да се упражняваме. Позитивизма е ключов момент към щастието. Научете се да мислите добри неща и те ще ви се случват.

Сигурно си казвате, че нямате време за това, но ще се учудите ако пробвате с 5 минутки на ден. Благодарете за нещата, които ви радват: за семейството, за дома, за здравето, за обичта на близките, за това, че сте се събудили днес. Винаги има за какво да благодарим. Практикувайки това, ще усетите колко по-свободни и изпълнени с щастие сте всеки следващ ден. А това непременно се предава и на децата, и на близките ви.

Ако успеете да организирате всичко, ще ви стига времето – и за вас, и за децата, и за чистене, и за семейството. Тайната се крие в желанието и позитивното мислене.

 

Прочети още:

Как да подкрепите приятелка с бебе?

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.