Как да си подсладим живота?

Животът – такъв, какъвто не искаме да бъде

За много хора не е тайна, че животът ни невдинаги е това, което искаме.

Често сме недоволни от себе си, от работата си, от ежедневието. Искаме да ни се случи нещо невероятно, което да ни отвее на другия край на света. Как обаче да стане това?

Много просто. Като подслаждаме всеки наш ден, подхождаме с усмивка и вяра в по-доброто бъдеще.

Как да подсладим деня си?

Няколко простички правила, които, ако следвате – няма да бъдете така погълнати от всичко сиво около вас.

 1. Усмихвайте се, когато ядете

  Може да ви звучи абсурдно, но храната попива нашата енергия. И от нея зависи как ще се чувстваме. Подсладете живота си, хапвайки с усмивка. Ще усетите разликата.усмихни се

 2. Хапвайте каквото и колкото искате

  Противно на всички принципи за здравословно хранене, това правило е важно да се чувстваме емоционално добре. Понякога заради липсва на храна изпадаме в депресия. Все пак тялото ни знае много по-добре от нас какво е добре за него. Затова, хапвайте и еклери, и донати, и шоколади. И всичко, каквото ви се иска. Понякога това е ключът към вкусът на живота. Затова нека го подсладим.

  сладолед

 3. Винаги отделяйте необходимото време на храната

  Това е вашето времето. Не бързайте, дъвчете, наслаждавайте се. Седнете, починете. Не се ангажирайте с нищо друго странично. Просто забравете за хапването на крак, стоенето пред компютъра и цъкането на телефона, докато примляскваме салатата. Не само не е приятно, защото крие риск от покапване с мазни петна, но и е вредно за вас. За вътрешния ви свят. Затова – за да ви е вкусен живота, насладете се на храната. Няколко минутки на ден няма да ви изгубят кой знае колко от ежедневието.

 4. Споделяйте храната си с близки

  Няма нищо по-хубаво от това да споделяме. Същото е и с храната. Колкото повече споделяме, толкова по-щастливи ставаме. И храната става по-вкусна. И живота ни.

  И най-важното е – нека не забравяме, че щастието е в малките неща. В храненето, в споделянето, във времето с близките, в малките жестове, които правим за себе си и за другите.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.