Една завладяваща история в трилъра „Прокълнатата картина“ от Нийл Олсън

Скоро не ми се беше случвало да попадна на толкова интересна книга. Специални благодарности към издателство „Милениум“, които са „виновниците“ са този прекрасен роман на американския писател Нийл Олсън на български език. За какво се разказва в книгата накратко, кое ме впечатли и защо я определям като толкова интересна – всичко това в моето кратко ревю. Надявам се да ви е интересно и полезно. Приятно четене! 🙂

„Прокълнатата картина“ – една история за страх, ужас и семейни тайни

Ако започнете тази книга, има опасност да не я оставите, докато не затворите и последната ѝ страница. Сюжетът е наситен със събития, психологизация, интересни образи, спомени и обрати, които ще ви държат в напрежение.  Аз дори я сънувах в първите дни, когато я започнах. Всичко това се дължи на майсторството на автора ѝ, който жъне успехи и бестселър след бестселър в жанра на трилъра. Книгата е интересна и ако бъде осмислена от литературните ѝ връзки с други творби. Например, в световен план в литературния контекст много напомня на „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, макар че да е в пъти по-интересна и задълбочена. А може би не е така, проверете сами, след като я прочетете, и споделете вашето мнение.

автор Нийл Олсън

За какво се разказва в „Прокълнатата картина“?

Семейство Морс притежава странна картина на известния художник Франсиско Гоя. Вярва се, че картината е прокълната и носи смърт, лудост и проклятие на нейните притежатели.

Историята започва ударно, когато част от семейството е повикано от дядото в семейното имение. Напрежението расте, когато откриват труп и липсващата картина, от която всеки се бои. Разковничето в сюжета е интригуващата семейна история, която се разбулва пред очите ни, подобно на пъзел с хиляди части. Тъмна, свръхестествена история с много въпросителни и тайни, които се разбулват пред нас постепенно.

Прокълнатата картина 3D корица

Героите са изключително плътни, дълбоки и реални, че имаш чувството, че всеки миг ще изскочат от книгата. „Прокълнатата картина“ е съвременен шедьовър на трилъра и трябва да бъде прочетена от феновете.

Няма как да не отбележим, че и корицата на книгата е невероятно красива и в унисон с историята.

Ако се колебаете какъв подарък да направите за Коледа, тази творба е чудесна идея. Зарадвайте себе си или близък човек, като я поръчате. А това може да го направите от официалния сайт на Милениум.

 

прокълнатата_картина_книга
снимка: личен архив

Приятно четене и весели празници! И помнете – с хубава книга доброто настроение идва само!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.