5 прекрасни места във Великобритания, които да посетите

Обединеното кралство е страна, пълна с очарователни малки селца, приказни средновековни градове, внушаващи замъци и разнообразни пейзажи. Това я прави идеална дестинация за пътешествия. По-долу са изброени някои от най-зашеметяващите и уникални идеи места, които да посетите във Великобритания, опознавайки природата, културата и нравите на острова.

Обърнете внимание, че този пътеводител за Обединеното кралство изключва Лондон, тъй като това е най-очевидната британска дестинация, но всъщност не е подходящ за пътуване из страната. За съвети за вашето посещение в Лондон, очаквайте отделна статия.

английски плаж
изображение: www.findworldsbeauty.com

5 прекрасни места във Великобритания, които да посетите1. Брайтън и прекрасните плажове

Град Брайтън е един от големите плажни градове в Южна Англия. Въпреки че повечето хора не свързват Англия с плажовете, Брайтън наистина има чист и красив плаж по крайбрежието си. Макар и несравним с южните европейски плажове (например с тези на Южна Италия), Брайтън си остава приятно място за разходка или  дори плуване в редки случаи през лятото. Освен това градът е известен със своите нестандартни кейове, които съдържат пазари, щандове за храна и влакчета.

2. Ийстбърн – автентичен английски чар

Ийстбърн е по-малък и по-малко известен град, където очарователната английска архитектура и вкусните ресторанти с морски дарове се редят из крайбрежието. Ако предпочитате тихо крайбрежно градче, Ийстбърн ще ви подхожда, тъй като е много по-малко туристически от Брайтън, но все пак чудесно място за кратък престой и спокойствие.

море Англия
изображение: www.findworldsbeauty.com

3. Корнуол – където почиват британците

Тръгвайки на запад, Корнуол определено трябва да присъства във маршрута ви из Великобритания. Защо? Зашеметяващи крайбрежни пейзажи и страхотни плажове, които, ако времето позволява, могат наистина да се конкурират с плажовете в Южна Европа. Регионът е дом на перфектния за Югозапад крайбрежен път, един от най-красивите туристически райони във Великобритания. Корнуол е популярна дестинация за почивка за британци, освен това е едно от най-добрите места за сърфинг в Европа.

4. Стоунхендж

Стоунхендж е една от най-известните забележителности във Великобритания и се състои от няколко кръга и други форми на стоящи камъни, високи около 4 м и широки 2 м. Гледката, която се намира в района на Уилтшир, се смята за праисторически паметник, построен между 3000 и 2000 г. пр. Хр., И тук приключват научните знания за това забележително място.

Конструкцията и предназначението на забележителността всъщност са пълни мистерии. Няма ясни исторически доказателства защо мястото е построено, въпреки че повечето археолози и историци смятат, че е било гробно място.

Стоунхейдж
изображение: www.findworldsbeauty.com/

По-належащият въпрос обаче се отнася до строителните техники и транспортирането на камъните. Най-близкото място, откъдето можеха да дойдат тези камъни, е Уелс, който е разположен на огромни 400 км, изключително разстояние по това време. Освен това е напълно неизвестно как тези праисторически племена са успели да вдигнат тези тежки камъни един върху друг. Тези исторически мистерии правят този сайт наистина невероятно място.

Въпреки че Стоунхендж е доста туристически и „само“ се състои от скали, той все още е абсолютно задължително място за посещение поради историческия си интерес и мистериите около тази забележителност. Великобритания има няколко мистериозни места и Стоунхендж определено е едно от най-зрелищните.Booking.com

5. Оксфорд и Котсуолд – най-красивите села на Великобритания

Оксфорд е световно известен със своите университети и Бодлианската библиотека, която участва в различни филми,(сетете се за Хари Потър). Градът е най-иновативното място в Обединеното кралство благодарение на големия процент студентско население, който го прави и център за нощен живот. Освен ярките млади умове, които учат и купонясват в Оксфорд, любителите на историята ще бъдат възхитени от средновековните сгради и добре поддържаните църкви.

Оксфорд великобритания
Изображение: https://www.findworldsbeauty.com/

Очарователните села и градове в Котсуолд, като Бат и Чипинг Камдън, са наречени „най-красивите села в света“ и техните малки древни каменни къщи са наистина великолепни. Това е изумителна част от Великобритания и известна, където повечето британски актьори и известни личности обичат да прекарват свободното си време в къщички, заобиколени от красиви гори и цветни хълмове.

Котсуолд
изображение: https://www.findworldsbeauty.com/

Влюбихте ли сте в тези прекрасни малки градчета! Очаквайте още интересни и чудни места за посещение на острова.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *