Коледни анимации – 5 филмчета за добро настроение плюс БОНУС

След първия сняг официално вече сме в предколедния сезон, а той включва: еднакви пижами с коледни мотиви, меки вълнени чорапи, празнични домашни бисквитки и коледни филми за настроение! Опциите за филми са много, но ако искате да споделите преживяването и с най-малките, т.е. с вашите деца, братя и сестри, гледайте коледни анимации. Кои са нашите предложения за коледни анимации за деца и възрастни? – вижте списъка по-долу и си изберете от кой филм да започнете. Може и да не ви стигне времето до Коледа да изгледате всичките, но ви обещаваме добро настроение, много емоции и щастливи мигове!

5 коледни анимации за добро настроение

Коледна песен (2009 г.)

Спомняте ли си Скрудж? Тази история е добре позната, благодарение на Дикенс, но новата ѝ екранизация позволява да бъде разбрана и от по-малките, които нямат възможност да изчетат книгата, а предишните адаптации не са им толкова интересни. „Коледна песен“ е задължителна за коледен дух и настроение преди празниците. Освен това поставя интересни морални идеи и ценности, които е добре да възпитаваме у децата от ранна възраст.

Коледна песен филм
снимка: google.com

Кошмарът преди Коледа

Любимият Тим Бъртън с вечна класика, макар и малко страшна, но задължителна за добро настроение в коледния месец. Нестандартна идея, невероятна музика и много красива анимация – гледайте!

Кошмарът преди Коледа филм
снимка: google.com

Замръзналото кралство

Ако все още не сте гледали забележителното филмче „Замръзналото кралство“, значи е крайно време да го направите. Освен това в кината дават и втората част, която по нищо не отстъпва на първата. Накратко историята е ценен морален урок за храбростта, за доброто, за обичта и приятелството, за силата на семейството и любовта , всичко това обединено в едно епично пътуване за спасение.

Дори да сте гледали „Замръзналото кралство“, повторете – винаги ще откриете нещо ново. А и песните са магически!

Замръзналото кралство
снимка: google.com

Гринч (2018 г.)

Той е зелен и живее в уединение. Мрази Коледата, но защо? Разберете повече за този тайнствен герой, като проследите неговата история в едноименния филм от 2018 г. Обещаваме ви сълзи и много забавни мигове, преосмисляйки живота и всичко ценно в него. И това в рамките на анимация – чудно, нали! Да, по Коледа стават чудеса!

Гринч
снимка: google.com

Принцеса Анастасия (1997 г.)

История за сираче, което преживява неподозирани приключения. И всичко това на фона на празнична Русия – прекрасна музика, красиви сцени, истински диалози и много поуки. Гледайте „Принцеса Анастасия“ и се насладете на едно зимно пътешествие до далечна Русия.

Принцеса Анастасия
снимка: google.com

БОНУС – Филмите за Хари Потър

Може да не е на коледна вълна и да не е анимация, но лично на мен поредицата за Хари Потър ми създава коледно усещане. Защо? Може би заради темите, които засяга и за топлината на приятелството, за истински важното в живота, за подкрепата, за устойчивите неща. А и някои от сериите са на снежен фон, което допълнително създава топлина. Ако търсите приключения, магия и много топлина – гледайте Хари Потър. А и през декември всички епизоди от поредицата са достъпни на HBO GO.

Хари Потър филми
снимка: http://potter-7.com

Със сигурност има още много интересни филми и коледни анимации за добро настроение и щипка коледна магия, които да гледате. Споделете за някои от тях в коментар.

Градски дами ви желае светли празници с много настроение, приятели и маса, отрупана с вкусна храна и много подаръци под елхата! Бъдете здрави!

Прочети още:

И замириса на празници – любимите коледни филми!

Коледни цитати за вдъхновение

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.