Венеция: 12 идеални места за перфектни снимки

Венеция е абсолютен рай за фотографи и инстаграм маниаци, защото предлага спиращи дъха гледки на всеки ъгъл. Но като се има предвид, че е и един от най-туристическите градове в света, избягването на тълпите е истинско предизвикателство, особено ако я посетите през лятото.

Вярвам, че приоритет номер 1 ще бъде да си направите снимки от Сан Марко, но не подценявайте и другите красиви квартали на Венеция – Канрегио и Дорсодуро – пълни с живописни улички, празни мостове и малки канали.

Тъй като снимките и самия процес на снимане са сред най-вълнуващите неща от дадено пътуване, споделям с вас списък от 12 места във Венеция, където може да направите страхотни снимки. И да ги споделите в социалните мрежи 🙂 Нека ви завиждат! 🙂12 прекрасни места във Венеция за незбравими снимки

1. Площад „Сан Марко“

Площад „Сан Марко“ е може би най-посещаваното място за снимки във Венеция. Въпреки това, има начин да го снимате без купища тълпи за фон. Това разбира се включва някои жертви, като например ранно ставане. Но пък ще имате повече време да се порадвате на красотата на Венеция, особено ако сте за няколко дни.

Сан Марко, Венеция, Италия

Имайте предвид, че рано сутрин, когато пиацата е почти празна, слънцето се издига над базиликата Сан Марко. В зависимост от това кога я посещавате, предната част на базиликата може да бъде в сянка. Ако искате да я снимате в светлина, върнете се по-късно, в ранния следобед, когато повечето кораби и лодки ще са отпътували.

2. Мостът на въздишките (Ponte dei Suspiri)

За да се снимате на Моста на въздишките също е най-добре да го направите рано сутрин. Може да се организирате след снимките на площад „Сан Марко“, тъй като двете места са много близко. Ако се забавите съвсем малко, ще бъде пълно с хора – обикновено след 9 часа сутринта. Ponte dei Suspiri е безспорно едно от най-забележителните места във Венеция. Заслужава си да спите няколко часа по-малко, за да го увековечите в красиви снимки.

Мостът на въздишките, Венеция, Италия

3. Докът зад хотел „San Moise“

Това място е прочуто от невероятната Леони Хане от Ohhcouture. Вероятно става дума за най-известните места в Венеция, но не е особено лесно да се намери, ако нямате указания. Когато видите знака за хотела от търговската улица, направете ляво и вървете по целия път до края. Отдясно ще видите канала и известния док. Това е наистина перфектното място в Instagram, тъй като минават много гондоли, така че е лесно да заснемете една снимка.

Венеция
снимка: Pinterest

4. Riva degli Schiavoni (бреговата линия около Сан Марко)

Riva Degli Schiavoni е най-известната крайбрежна ивица на Венеция, разположена точно зад площад „Сан Марко“. Всеки ден стотици гондоли се люлеят на пристана, което го прави най-романтичният фон за снимки. Елате рано сутрин за мирна и спокойна сцена или късно през нощта за най-романтичната разходка на лунна светлина. От това място можете да уловите перфектна гледка към базиликата „Сан Джорджо Маджоре“, която се вижда в далечината. Това определено е едно от най-забележителните места във Венеция. Не го пропускайте!

Венеция
снимка: Pinterest

5. Палацо Дукале (Дворецът на дожите)

Дворецът може да бъде доста труден за снимане отвън поради големите опашки от посетители, които се тълпят пред входа. Вътрешността обаче е пълна с невероятни места за чудесни Instagram снимки. Има ограничение за максималния брой хора, които да влизат вътре едновременно, така че никога не е препълнено. В двора се открива чудесна гледка към Базиликата. Има и множество прозорци, от които може да направите перфектни снимки.

Дворецът на Дожите, Венеция
снимка: Pinterest

6. Мостът „Риалто“ ( Ponte di Rialto)

Мостът „Риалто“ вероятно е  най-натовареното място във Венеция. Ако се надявате на снимка с празен мост за Instagram, трябва да дойдете на разсъмване.

Дори да не успеете, няма страшно, с доза креативност всичко се постига. Най-добрата снимка на моста е от гондола, точно когато го приближавате. Какво да направите?

Вземете гондола наблизо и помолете вашия гондолиер да отиде под Риалто на Гранд Канал. Подгответе предварително фотоапарата, камерата или телефона и хоп – готово. Вече имате незабравим спомен от това туристическо местенце във Венеция.

Мостът Риалто, Венеция

7. Базиликата „Санта Мария дела Салуте“

Санта Мария дела Салуте е построена като благодарност към Божията майка след като градът се избавил от чумата през 1687 г. Емблематична и красива, както отвън, така и отвътре, тази сграда заслужава да бъде увековечена във вашия профил в социалните мрежи. Как да я снимате?

Предвид че мястото е пълно с ресторанти, барове. Ако не успявате да я снимате отблизо, опитайте от страната на фериботния терминал: Ferry terminal San Marco (Vallaresso) SX, 30100 Venice, Metropolitan City of Venice, Italy. Така ще имате безпрепятствена гледка към базиликата.

8. Канал Гранде (Canal Grande)

Никой не трябва да напуска Венеция без прекрасна картина на Канал Гранде. Няма нужда да се събуждате рано за това! Изчакайте гондолите да започнат да се плъзгат по канала за по-живописен изглед. Както и да ги уловите, кадърът винаги ще е красив.

9. Тесните алеи и задни улички

Ако търсите интересни места във Венеция, забравете за картата и се оставете да бъдете изгубени в приказните улички на този вълшебен и стар град. Точно така, започнете да се скитате без ясни указания и се изгубете в случайните улици и малки алеи на града. Ще имате безброй възможности за красиви снимки. Поиграйте си със слънчевата светлина и сенките и не забравяйте да погледнете нагоре, за да уловите красивите лампи и балкони, пълни с цветя. Нека не забравяме, че сме в Италия, а тук – всичко е пъстро, романтично и много красиво!

снимки из улиците на Венеция

10. Малките канали и мостове

Венеция има стотици малки канали и мостове. Разходете се без цел и посока и ненадейно ще откриете своето местенце за прекрасни снимки.

11. Бурано

Бурано е малък, но невероятно колоритен остров извън самата Венеция. По каналите на острова са подредени великолепни ярко оцветени къщи. Бурано си заслужава посещението, макар че стигането до там е доста трудно. Използвайте ферибот от Венеция със спирка в Мурано или с частна обиколка с лодка (предлагат се и такива във Венеция). Ако решите да посетите това красиво местенце, отделете си цял ден – тръгнете сутринта преди да е станало много горещо, за да се насладите на забележителностите на островчето.

Бурано, Венеция, италия
снимка: Pinterest

12. Мурано

Макар Мурано да не е толкова впечатляващ като Бурано, островът заслужава да бъде посетен. Наричан е „островът на пламъците“ и е популярен с муранското стъкло, което се използва за производство на бижута и други накити. Тук може да се разходите до различни работилници за стъкло и да видите самия процес.

Венеция, Италия, улички

Макар Мурано да прилича на Венеция и да се намира само на километър и малко от нея, самата обстановка е доста по-спокойна и позволява да правите снимки, където пожелаете, без да се блъскате с купища хора. Отдайте се на лежерна разходка сред средиземноморска атмосфера. Снимайте кокетните малки магазинчета по живописните главни улици.

До Мурано се стига с помощта на лодките вапорето.

Надявам се нашата въображаема разходка из Венеция да е била полезна за тези от вас, които скоро ще се отправят на пътешествие в този романтичен град. Споделете в коментар вашите впечатления и къде сте направили най-романтичните си снимки 🙂

Благодарим,

Поздрави и пожелания за вдъхновения,

Градски дами

П.С. Прочетете и Екскурзия до Италия – 10 грешки, които да избегнем

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.