Данък обществено мнение предизвиква силно възмущение…

Знаеш ли как заспивам и какво сънувам?

Или пък колко мечти съм загърбил, за да постигна това, което за теб е даденост?

От малки ни учат да сме независими. Да се справяме сами с бурите в живота. Да търсим себе си в морето от проблеми, по-често замаскирани зад удобната дума „предизвикателства“. Понякога ни отнема цял живот, докато намерим себе си, друг път не ни стига. Да бъдем.
Уж сме научени, че всеки има право да избира живота си, да бъде това, което иска, а всъщност негласно поемаме ударите от неприемането на изборите ни от най-близките ни. Защо? Нужно ли е да живеем чужд живот? Да бъдем някои друг, удобно пасвайки на чуждите очаквания и представи. Кой е казал, че на 25 трябва да имаш семейство, а на 28 две деца и кариера? Може би баба навремето е била така, но днес ние избираме друго. Всяко човешко същество има право на избор с кого да общува, какво да работи, с кого да спи дори. И има право на избор да се откаже от този избор, пускайки се по течението.

А ти чувстваш ли се по-малко успешен, защото не покриваш представите на баба, дядо, леля, чичо и вуйна Петка от горната махала?

обувки-огледало
снимка: Pexels.com

А може би баба знае по-добре от теб, кое е най-доброто? С кого трябва да си, къде трябва да работиш и по колко да харчиш, за да си успешен?

Успехът не е временно състояние, а постоянно търсене на най-добрите избори за дадената ситуация. Да уважаваш изборите на другите, макар да са в противовес с твоите разбирания, те прави широкоскроен човек. Така че, замисли се следващия път, когато решиш да критикуваш някого, гласно или не…

 

И си помисли, доколко ме познаваш. Знаеш ли как заспивам и какво сънувам? Или пък колко мечти съм загърбил, за да постигна това, което за теб е даденост?

 

Прочети още:

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

Открий какво обичаш и го остави да бъде щастливо!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.