Всичко евтино излиза скъпо! Всичко лесно излиза трудно…

Мъдри хора са казали, че всичко евтино, ти излиза скъпо. Купиш си евтина кола, даваш много пари, за да я поправиш. Купуваш си евтини обувки, късат се на третата седмица и трябва да ги смениш. Същото е и с хората. Евтините хора ти излизат скъпо. Тези, които са дошли лесно в живота ти, си отиват още по-лесно. Тези, които откриваш трудно, са най-важни. Те ти носят истинска наслада….

Някого някой ми каза: „Когато е лесно, не е интересно!“. И при мен беше така… Лесните неща не ме привличат, защото бързо си отиват. Предпочитам трудните. Трудните хора, сложните характери, заплетените ситуации, тежките дни, трудните моменти, в които се чувстваш, че си загубил себе си…. Всичко трудно ме привлича като магнит…. Защо ли? Защото ме кара да се чувствам истински жива. Истинска. Смислена.
Всичко евтино излиза скъпо. Всичко лесно излиза трудно! – защото в живота няма правила, по които да се водим. Ние си ги създаваме. Понякога избираме да ни е лесно, но после горчиво съжаляваме, защото дългият път трябва да бъде извървян, за да бъде сладка победата… Трудният характер трябва да бъде обуздан, сложният човек трябва да бъде разбран, а онзи, който не умее да показва емоции, да бъде научен да го прави. Най-важното – онзи, който никога не е обичал, да бъде Обичан….

всичко лесно излиза трудно
снимка: Pexels.com

Трудностите всъщност са изпитание. Нашето изпитание, с което откриваме онова, което ни принадлежи.

С трудностите изпитваме себе си. Мен трудностите ме мотивират. Болезненият мазохизъм ми е втора природа що се отнася до трудни хора. Мога да бъда болезнено упорита за даден човек, колкото и трудно да ми е да го разбера. Като вярно куче за стопанина си. Обичам да ми е трудно. Да не разбирам. Да се мъча. Да се боря. Със Себе си. За теб.

Но ако не ми беше трудно, как щях да те намеря?

Прочети още:

За всичко, което остава след любовта, ако я е имало…

Точният момент, в който всичко някак си ще се нареди…

Мило момиче, той не си пада по теб!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.