За какво най-често лъжат жените? – 6 малки лъжи, изкусно изречени…

Женските лъжи, които всеки знае или поне е чувал веднъж

Има изкусно изработени лъжи, които влизат в употреба на всяка дама. Мъжете смятат, че са наясно с тях, но всъщност дълбоко грешат.

Ние, дамите, сме широко развити личности, и понякога ни се случва да не сме така открити, вдъхновени, обичащи и красиви. Вместо това, ние сме изработили инструмент (без да осъзнаваме), с чиято помощ се справяме с досадните неща от ежедневието.

А и от една-две малки лъжи не боли, нали?
Кои са най-често срещаните лъжи на жените?

Лъжа номер 1 – „Идвам след малко“

Лъжа! Обикновено, когато каже, че идва, или „тъкмо излизам“, това означава, че току-що е започнала да се облича и „скоро“ няма да го бъде. Едва ли има дама, която ще отрече тази истина. Дори господата са наясно с този факт. Какво друго им остава, освен търпеливо да си изчакат чакането.

Лъжа номер 2 – “ Беше на промоция“

Представете си следната картинка. Тя се прибира с тежки стъпки. Поглеждате – натоварена с хиляди чанти. Усмихва се уморено и казва: „Много съм уморена. Бях толкова заета на работа и реших да се разведря. Но всичко беше на промоция“.

женските лъжи
снимка: Pinterest.com

Да бе, сигурно. Истината е, че ние, жените, казваме това, защото искаме да се отървем от вината, която се задава с цел да удави нашето краткотрайно задоволство от направения бум в магазините. Да, понякога сме лоши, но невинаги…

Лъжа номер 3 – „Не знам къде е, не съм го пипала“

Ако живеете с жена, то със сигурност поне веднъж сте се сблъсквали с така  наречената драма „не знам къде е нещото“. Търсите си дрехите, които вчера са били оставени на стола до бюрото, но тя е решила да „попочисти“ или „подреди“, а сега няма и представа къде се е дянало всичко. Спокойно, не се гневете, мили господа. Всички дами понякога забравят. Не е нарочно – просто толкова много неща ни се въртят в главата, че е трудно… Дяволски трудно.

най-употребяваните женски лъжи
снимка: Pinterest.com
Лъжа номер 4 – „Боли ме главата“

Тази е една от най-разпространените лъжи от страна на жените. Тя е подходящо за всякакъв повод. Понякога малко прекаляваме с нея, но пък всеки е наясно какво точно означава. А то е – „не ме занимавай“, „уморена съм“, „не ми се говори за това“, „сърдита съм ти“ и др.

За един мъж е доста трудно да отгатне кое от всички тези неща означават думите ни в дадената ситуация, но пък поне е наясно, че нещата не отиват на добре. Единственото, което му остава, е да не ни закача, докато бурята отмине.
Лъжа номер 5 – „Няма значение“/“прави каквото искаш“

Тежката артилерия. „Няма значение“ е следващата фаза на „боли ме главата“. Винаги има значение – това трябва да ви е ясно, господа. Изричайки тези думи, дамите обикновено ви дистанцират от себе си, защото са ви ядосани и искат да ви накажат. По-добре кротко да си прекарате наказанието, отколкото да сипвате допълнително масло в огъня.

Най-честите женски лъжи
снимка: Pinterest.com
Лъжа номер 6 – „Добре съм“

Обикновено тези думи са лъжливи. И означават – „не съм добре“, но не ми се говори. Дайте пространство на дамата, но в същото време и заявете своята готовност за подкрепа и желание за изслушване. Ако тя прецени, ще ви сподели. Не я насилвайте. Може да стане страшно.

Мили мъже, макар и понякога да не се държим достатъчно подходящо, обичайте ни, въпреки това, което сме. Обсипвайте ни с внимание и разбиране. Защото много често една такава малка лъжа е скрит и тих вопъл за помощ.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.