Коко Шанел: Модата е преходна, но стилът е вечен!

Световноизвестната френска дизайнерка Коко Шанел вярвала, че истинската красота се крие в семплостта. Дали е така и днес?

Стилът и модата – две различни наименования на нещо преходно

И стилът, и модата се влияят от няколко фактора. Първо, модата зависи от наложените на пазара марки и творческите устреми на хората, занимаващи се с нея. Стилът от своя страна е по-скоро нещо индивидуално, нещо, което всеки сам избира. Но как го избира? На база своето социално положение, усещане за света, разбирания и пр. Това разбира се, може да се промени. По един начин се обличаме, когато сме в гимназията, по друг в университета и съвсем различно, когато вече работим или имаме деца. Стилът ни на обличане е различен, дори когато сме си вкъщи – по-спорно и удобно, за разлика от вечерите, прекарани навън с приятелки, нали?

Колкото и да говорим за стил и мода обаче има нещо, което е задължително, пожелателно. Това са онези дрехи, които трябва да присъстват в гардероба на всяка жена. Кои са тези необходими дрехи за всяка дама? А кои са цветовете, които задължително трябва да присъстват в гардероба ни?

Малка черна рокля

Малката черна рокля е класика в гардероба ни, подходяща за всякакво събитие. Черният цвят е символ на класиката и е хубаво да присъства в гардероба ви – за официални събития, бизнес срещи, работни костюми и др.

малка черна рокля
снимка: Pinterest.com
Любимата ни пола до коленете

Да, всеки се нуждае от една такава пола, с която да се чувства много комфортно. В какви цветове? Във всички възможни – в зависимост от сезона и останалите дрехи, с които разполагате. Всеки си има предпочитания. Ние ви препоръчваме да имате една такава червена пола. Червеният цвят е символ на сексапил и увереност. Затова, позволете си да го носите с усмивка.

любимата пола стилът и модата
снимка: Pinterest.com
Черно-белите класики

Самата Коко Шанел смятала, че всяка дама трябва да носи това, което най-много ѝ отива. Разбира се, необходимо е да имаме една черно-бяла рокля в своя гардероб, защото тази комбинация много отива на всеки.

стилът и модата черно-бяло
снимка: Pinterest.com

Нека не забравяме, че аксесоарите също са много важни за стила. Обувките, чантите и дори парфюмът играят важна роля за това как да се чувстваме.

стилът и модата
снимка: Pinterest.com

Спазвайки съветите на Коко Шанел, плюс малка доза иновативност от наша страна, избирайки шарени цветове за всеки повод, ще подчертаем своята женственост и ще бъдем неотразими.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.