За жените и обувките – една безкрайна любовна история

От обувката до сърцето на всяка жена

Рядко си задаваме въпросa защо всички дами сме луди на тема обувки. Ако тръгнем от Пепеляшка – една мъничка обувка променя живота и съдбата на бедното момиче.

обувката ключ към сърцето

Вълшебният предмет от всяка приказка

Моделът е един и същ във всички приказки. Вълшебен предмет помага на главния герой да сбъдне мечтите си, да успее да се справи с някакво препятствие, да спаси някого, да извърши добро.

обувката

Съвременната Пепеляшка

Спомняме си и Кари Брадшоу от известния сериал „Сексът и градът“, където именно тя притежаваше ужасно много обувки. Голяма част от тях бяха все още в кутии, както са били купени. Когато е тъжна, или самотна, Кари им се наслаждава. А в края на сериала, когато тя и нейният любим – Тузара, заживяват заедно, той и подарява огромен гардероб, със специално отделение за обувките. Колко ли дами са въздишали в този момент!

кари брадшоу обувките

Ясно е, че ние, жените, имаме нужно от вълшебния предмет – обувката, за да се почувстваме специални. За да сме кралици. И колкото по-неудобни и високи са  обувките, толкова повече ги искаме. Без значение, че може би не бихме могли да  издържим повече от 15 минути с обувките, ние неистово се втурваме да си ги купим. Искаме да притежаваме това, което не можем да имаме. Простичко, но факт – всеки човек иска да има това, което не може.

кари и тузара обувката

Обувките ни вдъхват чувство за превъзходство. С тях всяка жена се чувства специална. Всяка жена е принцеса. Затова ни привличат толкова силно. Че кой не иска да носи короната всеки ден?

обувките

Да. Да кажем „да“ на обувките. Те са тайното ни оръжие в борбата със света всеки ден. 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.