Най-запомнящите се обувки в киното

Магьосникът от Оз, 1939

Няма друго място като дома – и няма други обувки, толкова запомнящи се на големия екран по това време , както червените пантофи на Дороти.

Червените обувки, 1948

В класическия британски филм балерината пробва чифт червени балетни пантофки и след това не може да спре да танцува. Те променят целия и живот. Тази история е многократно пресъздавана от Холивуд, а напоследък се среща и в детските филмчета за Барби. От това можем да заключим само едно нещо – обувките са важни за една млада дама. Затова трябва да е наясно още от ранна възраст.

Пепеляшка, 1950

Нищо добро не се случва на жена, която е загубила обувката си. Освен, може би на Пепеляшка, която намира истинската любов, губейки красивата си стъклена пантофка на тръгване от бала.

Закуска в Тифани, 1961

Одри Хепбърн бе известна с балетните пантофки, но героинята и Холи Голайтли  превръща островърхите пантофки и високи токове в символ на стила за времето.

Барбарела, 1968

 Джейн Фонда спасява галактика благодарение на своите уникални сребърни ботуши до коляното (не че е била облечена с кой знае какво). Но не можем да не отбележим прекрасните и ботуши, хит за времето си.

Хубава жена, 1990

Невъзможно е да не се влюбите в Джулия Робъртс и нейните дълги черни лачени ботуши от 90-те.

Да убиеш Бил, 2003

Ума Търман и нейните жълти маратонки  са символ на женската сила в първия филм „Да убиеш Бил“.

Дяволът носи Прада, 2006

„Това да не би да са Ша?“

 „Шанел. Да, такива са.“

Защото всеки добър моден дизайнер трябва да носи  шанел.

Сексът и градът, 2008

Известна със своята страст към обувките, Кари си купува „нещо синьо“ , което да носи на сватбата си с Тузара. Нейните Маноло Бланик са мечта за всяка жена, защото символизират свободата на духа и вечната красота на всяка жена.

Браво, Кари.  Ти си символ за всички дами по света.

Дано един ден и ние успеем да открием онзи, който ще ни сглобява гардероб за многото обувки.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.