Как да заспим по-бързо?

Трудности при заспиване вечер

Много от нас са стресирани и заети в работата или вкъщи и имат трудности да заспят вечер. Няма значение колко сме уморени или емоционално претоварени – сънят така и не идва. И вместо да се блъскаме с различни хапчета и билки, за да заспим, то трябва да прибегнем до няколко по-здравословни метода за заспиване. Какви са те?

как да заспим бързо

  • Настройте подходяща температураНе е хубаво да спите на много топло, защото по този начин тялото ви няма да успее да се отпусне. Около 20 градуса е нормално. След това си легнете и се отпуснете. Ще видите, че в хладната стая сънят сам ще дойде и неусетно ще заспите бързо-бързо.
  • Храни, помагащи за съняДоказано е, че употребата на магнезии и витамин B6 помага при борбата с безсънието. Може да опитате да консумирате повече храни с тези вещества, или пък да си купите самите витамини. С тяхна помощ със сигурност ще заспите по-бързо.
  • Вечер избягвайте захарта

    Захарта е враг на съня. Затова я избягвайте, особено вечер. Тя превъзбужда организма и не му позволява да спи, давайки му фалшиво усещане, че е достатъчно бодър. Консумирайте сладки продукти сутрин и до обяд. Така ще имате енергия и това няма да попречи на съня ви вечер.

  • Без електронни устройства около леглотоЕжедневието ни е толкова ангажирано от компютри и всякакви други електронни устройства. Но защо ги пренасяме и в личното пространство – например в леглото и около него? Компютърът, телефонът и дори телевизорът – нека да са в друга стая, а не в спалнята. По този начин тялото и умът ви ще успеят да си починат и да се подготвят за следващия ден.
  • Намалете кофейна след 12 на обядКафето, подобно на захарта, превъзбужда. Затова старайте се да не го ползвате след 12 на обяд, защото може именно то да е причината за проблемите със съня. Така вечерта ще заспите по-бързо и без чужда намеса.
  • Добрият матрак – пътят към бързото заспиване добрият сън - лесно заспиване

    Не на последно място – матракът е от значение. За да заспите бързо и сънят ви да е ползотворен, необходимо е да вложите средства в своя матрак. Изберете такъв, които да пасва на всичките ви изисквания. Не се притеснявайте, пазарът е широк – ще задоволи всеки вкус.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

One thought on “Как да заспим по-бързо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.