Как да спестим пари при коледно пазаруване?

Изкушения дебнат отвсякъде. Особено през коледните месеци. Понякога обаче толкова много се отпускаме, че не усещаме как харчим твърде много по време на коледно пазаруване. Как да избегнем това?

Лесни начини за разумно коледно пазаруване

Изпълняването на тези лесни стъпки ще ви спести много пари и изгубено време в безцелно коледно пазаруване. Опитайте – има ефект!
#1 Планирайте покупките си предварително

Най-добрият начин за спестяване на пари по празниците (ако  въобще е възможно) по време на коледно пазаруване, е да планирате. Изгответе си списъци с това на кого какво ще купувате и смело отмятайте. Не е казано, че в един ден трябва да купите всичко. Следете намаления, промоции, брошури и реклами и се информирайте коя от стоките ще ви излезе изгодно. По този начин хем ще спестите пари, хем няма да купувате ненужни неща, защото вече ще сте ги написали във вашия списък. Успех! Началото винаги е трудно, но си заслужава усилията!

списък коледно пазаруване

#2 Подарявайте подаръчни ваучери

Има хора, за които е ужасно трудно да избереш коледен подарък. Тогава и 20 часа в коледно пазаруване няма да бъдат достатъчни. Има лесно решение за тази драма. С риск да не се охарчиш много или да вземеш неподходящ подарък – избери подаръчен ваучер. Така човекът ще може сам да си избере каквото му е нужно. И всички са доволни!

#3 Онлайн покупки

В ерата на онлайн комуникациите, работа и какво ли не, най-лесно е да поръчаш онлайн. Може да пазаруваш от удобството на дома, без да губиш време и енергия в обикаляне на молове. Всички магазини имат онлайн присъствие, така че с един клик сте готови. А и винаги може да се възползвате от отстъпки при доставка, в случай че сте избрали повече продукти. Ако даденият магазин ползва отстъпка за онлайн покупки, още по-добре. Възползвайте се смело.

коледни покупки

Не забравяйте, че чудесен момент за коледни подаръци е по време на Черния петък. Точно тогава имате възможност да пазарувате изгодно и хитро.

#4 Избягвайте коледно пазаруване в последния момент

Това се отнася за всичко – от храна до подаръци. В последния момент сме склонни на безразсъдни покупки. За да ги избегнем, нека сме подготвени предварително. И така изкушенията няма да ни преследват.

#5 Опаковайте подаръците у дома

Не се подлъгвайте, че с готови торбички за подарък ще си спестите време. Опаковането на подаръци е приятен процес, в който оставяте частица от себе си. За идеи как да опаковате подаръците сами, прочетете подробната ни статия с лесни съвети по темата.

коледни подаръци

Нека не забравяме, че смисълът на празниците е в това да даряваш щастие и радост, а не в материалната измеримост! Помнете, че е важен жестът, а не големината или броят подаръци.

Градски дами ви желае вдъхновено пазаруване и светли празници за вас и вашите близки!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.