Топ 5 бебешки продукта, за които съжалявам, че не купих

Очакването на първо дете е изпълнено с много съмнения, въпроси и безкраен низ от емоции. Ще се справя ли? Ще е трудно ли? Ами ако не успея… Съмнението е нормално чувство, което ще ни съпровожда дълго време, що се отнася до майчинството. Във водовъртежа от случки човек забравя някои неща. Въпреки че си правих безкрайни списъци с покупки на бебешки продукти и се допитвах до много приятели относно какво да купя и какво не, пропуснах покупката на 5 бебешки продукта, за които в последствие съжалявам. Кои са те? Споделям подробно в следващите редове.

Бебешки продукти, за които съжалявам, че не си купих

Легло некс ту ми

Бях чувала от приятелки, че това легло се ползва много малко и реално няма смисъл от него. Затова го бях изключила от списъка с бебешки продукти. В моя случай тъй като бебето се роди доста едро (над 4 кг), използването на леглото щеше да бъде още по-кратко, тъй като неговият капацитет е до 9 кг някъде. А съгласете се за бебе, което се е родило 4, 9 кг се достигат доста бързо. И така, спестих си този разход. За оригинално легло некс ту ми сумата е около 600 лв. като има модели на марката Лорели, които са по-достъпни – 200-300 лв. на промоция.

легло Next to me на Chicco
снимка: Hippoland

Цялата философия на този тип легло е, че се прикрепя към родителското с помощта на каиши и е лесно за достъпване. По този начин майката лесно може да успокоява бебето си през нощта, без да се налага да става. Може да го кърми, гушка, успкоява. Така се спестява време и самото дете свиква с майчината ласка.

Разбира се недостатък е, че се ползва кратко, а си е разход. За хора в малко жилище не е оптимално, защото след няколко месеца трябва да го занесат някъде и да си купят друго, в което бебето ще спи до 1-2 години.

Ако търсите изгодно легло Некс ту ми, вижте в Хиполенд. Там има чудесни предложения.

Двойна електрическа помпа за кърма Медела

Както и преди съм споделяла, имах огромно желание да кърмя, но уви.. си останах само с желанието. Не се получи, както исках, въпреки консултацията и сериозната ми подготовка. Това няма значение, важното е, че опитах и приканвам всяка жена да го стори. Ако не се получи, значи така е било писано. Добре, че има алтернативи.

За целта си бях купила ръчна помпа на Авент, но тя не ми свърши работа в болницата, защото имах запушване. Наложи се да си купя електрическа, но нямаше тази, която исках – Медела Суинг. Купих си Avent Natural Motion Premium, но единична. Беше скъпа, свърши ми работа за известно време, но щеше да ми спести много повече време и средства, ако си бях взела двойна. А тогава не ми се дава 600 лв. за двойна. И разбира се, съжалявам горчиво за това. Защото с единичната времето, което прекарваш да изцеждаш, е около 40-50 минути общото за двете гърди. Спокойно можеш да го намалиш като ползваш двойна. Препоръчвам двойната електрическа помпа на Медела, защото в болницата бях с такава и ми се стори много хубава. Моделът, който препоръчвам, е този от снимката.

Двойна ел помпа Медела Swing Maxi
снимка: Google

Бебешко гнездо

Много хора казваха, че гнездото е загуба на средства. Било непрактично, ползвало се малко и т.н. Аз обаче го купих някъде около първия месец. Причината беше, че моето бебе искаше постоянно да е в контакт с нас, да лежи на нашето легло, имаше силни колики, често плачеше и се наложи да я успокояваме дълго време през малки интервали. Освен това с гнездото хигиената беше много по-добра, отколкото ако просто сложиш бебето на дивана върху пелена. Не на последно място, моделът, който аз бях избрала, е с ципове и има възможност да се ползва за възглавница за кърмене/хранене. Практично, удобно и изгодно. Изработено е от хипоалергенна мемори пяна, която гарантира максимален комфорт и лесна поддръжка.

Закупих го от Вис Виталис и не съжалявам за това. За справка бебчо още го ползва, когато спи на нашето легло по обяд.

Препоръката е до 5-6 месеца или когато бебето започне да се обръща като винаги трябва да е под надзор на родител.

Моделът на моето гнездо е този на снимка. Води се 3 в 1 и е закупена от Вис Виталис за около 70 лв. Марката е Лорели.

бебешко гнездо Лорели 3 в 1
снимка: Vis Vitalis

Бебешки шезлонг

За шезлонга също бях получила разнопосочни мнения. Ползва се малко, зависи от тежестта на бебето и това го прави донякъде не толкова добра инвестиция. За щастие след около месец си купихме и го ползваме все още, въпреки че и е малко малък. Крачетата ѝ висят. Но пък в началото беше много удобен, за да я ангажира и забавлява. Определено ползите от употребата на шезлонга са безброй: ангажира детето, успокоява го, позволява ви да правите нещо различно от това да го разнасяте. Разбира се, винаги трябва да сте в същата стая и да наблюдавате какво се случва.

Моделът, който имаме, е Cangaroo Cloud сив със звезди. Има 2 позиции – полуседнало и седнало за бебчета над 5-6 месеца, които вече сядат. Подходящ е от 0 до 6 месеца или до 9 кг. След това вече става опасно, защото бебето може да се обърне.

бебешки шезлонг
снимка: Hippoland

Харесва ми, че е електрически – свързва се към ел мрежата, но за допълнително удобство има и батерии, ако го ползвате навън. Разполага и с дистанционно. Елегантния му дизайн се допълва от мрежа, която е против насекоми, ако шезлонгът се използва на открито. Има мека възглавничка за главата, каишки за тялото за безопасност на детето. На главата му има две меки играчки. Недостатък е, че не се въртят, а трябва ръчно да ги въртите. Основата е стабилна и лесно се поставя на пода. Има 5 мелодии от природата и 12 приспивни класически песни, 5 скорости на люлеене, таймер за люлеене на 15-30 и 60 минути. Реално не сме ползвали почти песните и мелодиите, защото на нея не ѝ допадаха.

Закупен е от Хиполенд с 2 години гаранция, а на намаление цената беше 180 лв. Имаше и други модели тип люлка и какви ли не, но ние се спряхме на този. Достъпен, красив, лесен и много удобен. Препоръчвам го с две ръце.

Видео бебефон

Тъй като живеем в много малък апартамент, бях решила, че няма да ми трябва бебефон. Все пак са само две стаи. Само че истината се оказа друга. Купих си и се почувствах много по-спокойна, когато бебето спи в спалнята, а аз съм в кухнята и пускам пералня, готвя, мия бебешките шишета или преварявам вода.

Моделът, на който се спрях, е на марката Chipolino Поларис. Случайно го избрах, беше намален и ми се видя хубав. Не съжалявам за избора си, защото и до днес ми върши чудесна работа. Беше намален под 200 лв. и си го поръчах отново от Хиполенд.

видео бебефон
снимка: Hippoland

Надявам се моят списък с бебешки продукти да ви е бил от полза и да прецените дали и на вас ще са ви нужни. На мен ми предстои избор на стол за хранене, килимче за лазене, кошара за игра и други. Ще споделя за избора си в следващ пост по темата.

Този пост не е с рекламна цел. Споделила съм моите впечатления за дадени бебешки продукти, които съм проучила и използвала в последствие.

Следете още интересни и полезни теми от секцията Мама и бебе.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *