Колкото повече бягаш, толкова повече ще те следвам…

Да бягаш – означава ли, че искаш да избягаш, или просто не си сигурен в ситуацията, а може би дори в себе си?

На всяка от нас ни се е случвало да бъде в ситуация, която не я удовлетворява. Да бягаш от някого или нещо е съвсем нормално. Досадни мъже, неприятна работи, негативни емоции, хора, спомени – всичко това е допустимо. А когато си от другата страна – ти да гониш този, който бяга… как се променя ситуацията? Какво е различното? Доколко е уместно да продължаваме да гоним дивото в стремежа си да го опитомим?

Кога е редно да си кажем „стига“ и да спрем, забравяйки за всичко, решили, че сме сънували, самовнушили и т.н. ?

Макар в хиляди ситуации да е редно да се откажем, когато нещата се закучат, изглежда така, сякаш няма да излезем цели от блатото, може би пък една доза упоритост би свършила работа.

А може би този, който бяга, иска да бъде намерен… Замислете се!

Колко пъти ви се е случвало да искате някой да ви гони. Да знаете, че го искате, но да го поставяте в ситуация, за да се потруди. Няма щастие без усилие, нали?
Бягаш, за да те намеря ?!

Много ни се иска да вярваме, че когато нещо ни убягва, то е защото трябва да го преследваме по-усилено. Точно както в джунглата. Плячката бяга от нейния хищник, а той се мотивира от това, че тя му се изплъзва и все по-ревностно я преследва. И накрая я докопва. Победил е! На всяка цена. Искаме ли и ние да победим в своето преследване? На всяка цена? В преследване на кариера, успехи, финансови постъпления, че дори и хора?! А струва ли си?

бягаш за да те стигна
снимка: Pexels.com

И сърцето винаги знае най-добре…

Ако се чудите дали нещо си струва да бъде направено, то по-добре запитайте себе си – сърцето никога не лъже. Ако много силно искате да продължите да преследвате това, което ви „бяга“, то тогава давайте. Най-много да загубите времето си. Но поне ще сте опитали. От опит глава не боли. Или поне не много. И си струва.
Ако пък сърцето ви мълчи, тогава може би трябва да сложите картите на масата и да прецените. Доколко изгубвате себе си в преследването. Да бягаш от себе си е лошо, още повече в преследване на някого или нещо със съмнителен статус.

да бягаш от себе си
снимка: Pexels.com

Колкото повече бягаш, толкова повече ще те следвам…

И идва моментът, в който решаваме, че просто трябва да продължим. Няма да се откажем дори накрая това, което сме преследвали да не се окаже това, което искаме. От пустия му инат, или  може би от само влечение към преследването, адреналина, емоциите. Ще го търсим, докато не го намерим. А после – каквото сабя покаже…

…Защото в процеса на търсене, докато ти бягаш, а аз те търся, откривам себе си. А това е най-важното!

 

Прочети още:

Точният момент, в който всичко някак си ще се нареди…

За това, което все не ни достига…

Мило момиче, той не си пада по теб!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.