Подари ми щастие! – предколедни вълнения и равносметки

Обичам Коледа! Най-вече времето преди нея, защото тогава във въздуха сякаш витае магия. С лек вкус на канелени обещания, топъл горещ шоколад, щипка вяра в доброто, лъжичка надежда за бъдещето и цял буркан, пълен с любов, за онези, които имат най-много нужда – това за мен е магията на Коледа. Магическо време със семейството!

в уюта на празника

Всяка година по това време си правя равносметка за това какво съм постигнала, както не съм и какво мога да променя. И всичко това в строго НЕ МАТЕРИАЛЕН ПЛАН. Който ме познава, знае, че материалното не ме интересува, и залагам на не материалната страна на живота. Иначе казано няма да смятам колко пари съм изкарала, изхарчила и процентната зависимост между тях, а с какво съм помогнала на някого, с какво не съм и какво още мога да сторя.

Смятам, че за да бъдем личности за пример за децата и бъдещото поколение, преди всичко следва да бъдем честни и откровени към себе си, да се стремим да правим добро за другите и да помагаме, без да получаваме нещо в замяна. Вярвам, че това е смисълът на живота – не какво ще си купиш или изядеш, а с какво ще допринесеш за някого и ще направиш живота му по-добър.

Тази година равносметката ми е още по-важна, защото станах на 30 и оттук нататък реших да не правя компромиси със себе си по никакъв повод. Животът е кратък и заслужаваме да го живеем по свой начин, да го споделяме с хора, които ни карат да сияем и изваждат от нас най-доброто. Ако ви интересува подробната ми равносметка относно 30-тата ми годишнина, може да я прочетете в подробния пост.

Списък с неща, които осъзнах на 30!

Предколедна равносметка

Хубавото на това да си правиш равносметка е, че виждаш реално накъде вървиш и дали си в правилната посока. За себе си мога да кажа, че съм доволна от изминалата година, защото беше наситена с приятни събития и емоции. Няколко мои приятелки се омъжиха и споделиха празника, създавайки неповторима атмосфера и красиви спомени, които дълго ще помня.

Времето, прекарано със семейството, не може да се сравни с нищо друго. Благодарна съм за всяка секунда, в която имах възможността да се скарам с някого от тях, да го накарам да се усмихне или да се замисли за нещо важно!

Красиви спомени от едно магическо пътешествие до Пулия, Южна Италия – подарък за 30-тата ми годишнина. Това преживяване отвори очите ми за света по различен начин и беше причина да започна да уча италиански език – нещо, което трябваше да сторя отдавна.

Може би има още неща, но в момента не се сещам. И тези не са малко и съм щастлива, че годината ми предостави толкова много възможности.

През отминаващата година загубих много хора от живота си, за които не очаквах, че ще си отидат. Но с времето човек разбира, че всяко сбогом води след себе си поне едно „Здравей“. Така че съм благодарна и за уроците, които научих, макар и по трудния начин.

мечтая за време

Какво мечтая да открия под елхата?

Здраве за мен и за близките ми и повече време за красиви мигове заедно!

Благодарности!

Благодаря за здравето си и на всички, които обичам! Благодаря за предизвикателствата, с които не спира да бъде осеян моят път, защото вярвам, че това ме прави по-силна личност.

Благодаря за това, че имам покрив над главата. Нещо, с което не всеки човек може да се похвали. Затова, всяка година по това време се включвам в различни благотворителни инициативи. Защото вярвам, че всяко добро носи след себе си редица добрини и само така можем да се почувстваме истински хора.

Инициативи, в които може да се включите

Ако и вие сте на моята вълна, а именно да раздавате щастие и да помагате, има няколко инициативи, в които все още не е късно да се включите. Аз го правя почти всяка година и се чувствам прекрасно.

Операция плюшено мече 2019 г. – подари подарък на дете

Ако желаете да зарадвате дете с коледен подарък, може да се включите в ежегодната инициатива на Операция плюшено мече. В нея срещу псевдонима на всяко дете стои подарък, за който то тайно мечтае. Ако подаръците са изчерпани (имат си вече човек, който ще ги подсигури), винаги може да се включите с помощ за дома под формата на консумативи, дрехи, завивки, техника и други. В сайта има отделна секция за тези нужди. Как става всичко?

коледни подаръци

От картата с всички региони в България избирате този, за който искате да направите дарение под формата на коледен подарък за дете. След това заявявате своето желание и подготвяте подаръка, който трябва да се изпрати  до началото на м. декември, 2019 г. Всички подаръци следва да са нови и празнично опаковани, изпратени по куриер или занесени лично на мястото.

Timeheroes – бъди доброволец и причина за нечия усмивка

Timeheroes е портал, в който може да откриете информация за най-актуалните мисии и доброволчески инициативи. Каузите, които са актуални към момента, може да намерите на този линк.

Аз лично реших да се включа в две, като втората е до средата на 2020 година, така че има време и вие да го направите, ако решите.

Зарадвай с коледен подарък дете в неравностойно положение във Варна – до 10.12.2019

Дари играчка за детска градина в село Септемврийци– до 2.03.2020

опаковане на подаръци

Направете добро за някого, защото в това е смисълът на предстоящите празници.

Бъдете причина за още една детска усмивка, защото светът има нужда от повече такива и от хора, които да разпръскват вяра в доброто, надежда за бъдещето и любов за всички, които нямат достатъчно!

П.С. Ако не знаете как да опаковате подаръци, може да разберете в подробната статия по темата.

Креативни идеи как сами да опаковаме подаръците

Прочети още:

Какво си пожелах за празниците…

Лесна коледна украса за вашия празничен дом

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.