Тиквени изкушения – как да приготвим тиквата?

Тиквата – полезен и подценявам плод

Обичате ли тиква? Тя е полезна и вкусна, ако знаем как да си я приготвим. Есента е сезонът на тиквите. Тогава е времето, когато можем да се насладим на този вкусен и полезен плод. Как да го приготвим?

Рецепти с тиква

Обичате десерти? Ето ви и предложения за няколко десерта с тиквата.
Солени изкушения

Разнообразете обичайното си меню като се насладите на вкуса на тиквата в различните и проявления.

Полезни свойства на тиквата

Поради своите полезни свойства тиквата от дълбока древност била отглеждана навсякъде. Тя е непретенциозна и лесна за отглеждане без особени грижи. С какво е известна? Съдържа всички витамини от групите B, C, E. Нейната редовна консумация подпомага за ускоряване на метаболизма, помага при стомашни проблеми,висока температура, проблеми със съдовата система и други.

тиквите1
снимка: Pixabay.com

В тиквата се съдържа и витамин К, който е отговорен за съсирването на кръвта. Тя е източник на витамин А, който е антиоксидант и предпазва от вредата на свободните радикали.

Доказано е полезното действа на тиквата за бъбреците. Много често за лечение на камъни в бъбреците се предписва сок от тиква. Той трябва да се консумира в рамките на поне един месец редовно, за да има минимален ефект. Тайната се крие в това, че извежда от организма солта и водата без да дразни бъбреците.

Тиквата се препоръчва при висок холестерол и при борба срещу затлъстяването. Как действа? Като ускорява метаболизма и изхвърля от тялото вредните вещества.

полезната тиква
снимка: Pixabay,com

След като вече се убедихме в полезните свойства на тиквата, остава ни единствено да отскочим до магазина и да се снабдим с една, която да приготвим. Изберете вкусен десерт или солено изкушение с тиква.

Добър апетит.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *