6 забавни неща, които да направите през лятото

Лятото – сезонът на експериментите

През лятото косата изсветлява, кожата потъмнява. Морската вода се затопля. Питиета са разхлаждащи. Музиката е силна. А нощите – дълги. Животът е по-хубав през лятото, не мислите ли така?

Лятото винаги е бил любимият ми сезон. Нашите отношения са взаимни и безкрайно емоционални. Що се отнася до любовта ми към този сезон, тя е продиктувана от факта, че дните са дълги и така имаме достатъчно време да се забавлява, дори когато приключим работните си ангажименти. Слънцето свети за нас непрестанно, а въздухът е по-различен. Какви приключения да си измислим през лятото? Нека да са интересни, предизвикателни и забавни. И да са безплатни. Хайде, ще започваме ли?

Забавления, в които да се впуснем това лято

Планинско катерене

Не си представяйте катерене като по филмите – със сериозна екипировка, екип и всичко останало.

Планинско катерене в смисъла на изкачване на даден връх, разходка по екопътеки, посещение на природни забележителности в гората и подобен род неща.

планинско катерене лято

Освен, че ще се разтоварите от скучното и еднообразно ежедневие, ще се почувствате отпочинали и свежи, вдишвайки чистия планински въздух. Не на последно място – това ще е добра тренировка за тялото ви, особено ако работите в офис и по цял ден сте седнали. Насладете се на природата и планирайте следващия уикенд в планината.
Спонтанно пътуване без посока

Ентусиасти ли сте? Ако е така, значи това приключение много ще ви хареса. Спонтанно вземете решение да идете някъде, където не сте били, но винаги много бихте искали. Не става въпрос за други държави или места, които изискват огромна подготовка. А за място, с което може да се стигне с кола, влак или друг обществен транспорт. Насладете се на неочакваната емоция, която ще заструи от вас заради спонтанното ви решение. Тръгвайте накъдето ви видят очите. Въоръжете се с емоции, пътна карта и много усмивки. Ще е весело. И да не забравите снимките.

пътуване лято

Пикник по залез

Пикник сред природата по залез е класика, както нощното къпане. Ако не сте го направили, сте пропуснали много от живота.Не е нужно много приготовление. Само бутилка вино, удобно одеяло, чипс или друга пакетирана храна, добро настроение и приятна компания. Изберете вашето място така, че да може да се насладите на прекрасния залез и чудесната вечер, която ви очаква.

пиник по залез лято

В търсене на водопади

Щом слънцето е изгряло, значи е време за приключения. Събирайте нещата си, обличайте банския, къси шорти и тениска и бегом към местата, където може да се разхладите с естествен душ от водопада.

водопади

Йога на плажа

Лятото е релакс на тялото и сетивата. За да се отпуснете максимално, опитайте да правите упражнения по йога рано сутрин. Ще се заредите с много позитивни емоции и приятни вибрации от изгрева на слънцето.

йога на плажа

Къмпинг

Палатка, раница, храна и вода и доза ентусиазъм – всичко това е достатъчно за едно прекрасно къмпинг изживяване насред природата. Намерете мястото, където ще може да си починете от шума и стреса и да презаредите с нови сили. Дайте си почивка от технологиите и колите, от живота в града и се насладете на звездите – заслужавате го.

къмпинг

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *