Най-евтините места за пътуване за всеки месец от годината – част 1

Вярно ли е, че най-евтините места за пътуване са различни всеки месец?

Възможно ли  е да посетим мечтаните далечни дестинации и да ни излезе евтино, ако направим своето пътуване в точно определен месец? Според информация от  световно известния сайта за резервации Booking.com можем да получим изключително добра оферта за дадено място, ако изберем подходящото време от годината, за да го посетим.

Всички сме чували мита, че вторник е добър ден за резервация на самолетните билети, а сряда – идеалното време за полет. Но наистина ли е така? Не е ли рисковано да оставим всичко за последния момент в очакване на по-ниски цени? По този начин рискуваме да провалим почивката си. Само че повечето специалисти в туризма, споделят мнението, че подбиране на подходящото време от годината с дестинацията ще ни осигури мечтаното пътешествие. Цените на хотелите са ниски през определен период в различните страни. Ако следите внимателно тази тенденция, вашата мечтана почивка няма да бъде просто мираж.

Нека видим кои са предложенията за най-евтините места за пътуване във всеки месец от годината.

Къде е най-евтино да пътуваме през всеки месец от годината?

Януари – Лос Анджелис и Мелбърн

В Града на ангелите можем да спестим до 33 процента от цената за хотелски услуги през януари. Цените на 4-звездните хотели през този период са средно около 212 щатски долара – най-ниската цена за цялата година, сочат статистиките.

Най-евтините места за пътуване Лос Анджелис януари

Друга дестинация, която си заслужава да посетим през януари, е Мелбърн в Австралия. Цените за стая в хотел са средно около 112 австралийски долара. През високия сезон около Коледа е 150, така че отново сме на далавера. А и нека не забравяме, че в Австралия сезоността е обърната – когато при нас е зима, там е лято. Така, че си струва да бъдем на едно по-топло място.

най-евтините места за пътуване Мелбърн

Февруари – Хонолулу и Хонг Конг

Хаваи е най-скъп по време на Новогодишните празници. Много туристи от цял свят решават, че именно там искат да бъдат за настъпването на новата година. За щастие, по време не Свети Валентин мястото се оказва изключително евтина дестинация, предлагайки много добри цени на хотелските услуги – до 40 процента отстъпка от редовната цена. Какво по-романтично място от Хаваи за вашия празник с половинката!

хаваи най-евтините места за пътуване февруари

Първата седмица от месеца цените на острова са най-ниски, така че може да организирате своето пътуване за този период.
Не само цените на хотелските стаи са евтини през февруари в Хонг Конг (средно 125 долара). Тогава е сезонът на всички купувачи, които очакват да направят много добри сделки. Тогава е и Китайската Нова година, с чието отбелязване има много събития, които си заслужават да бъдат посетени.

хонг конг евтините места за пътуване

Март – Флагстаф, Аризона и Буенос Айрес

През март  Аризона е прохладно място, което дава добра отправна точка  за посещение на Гранд Каньона. Ако планирате своето пътуване в първата седмица на март, няма да съжалявате. За под 100 долара ще можете да си резервирате хотелска стая.

най-евтините места за пътуване през март

Март в Буенос Айрес не се слави с много прохладно време, но въпреки това е чудесна възможност за разходка и проучване на един от най-красивите градове в Аржентина. През този месец може да си намерете 4-звездна стая за по-малко от 55 долара.

Буенос Айрес, най-евтините места за пътуване през март

Април – Чикаго и Копенхаген

Април е идеален за посещение на Чикаго – лютата зима си е отишла и е забравена. Слънцето се е показало и макар да е градът на вятъра, Чикаго ще ви предложи много ниски цени за настаняването ви в хотел – с 54% по-евтино от пиковия сезон. Насладете се на разходка в града или си починете край езерото Мичиган.

Чикато, най-евтините места за пътуване през март

Копенхаген е най-населен през октомври – любимото време за разходка на туристите. Ако посетите града през април, ще спестите 38% от цената на хотелската стая в сравнение с натоварените месеци. Предимство е, че през април няма да ви се налага да се справяте с късите скандинавски дни и ниските зимни температури.

копенхаген, най-евтините места за пътуване

Очаквайте продължение….

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *