Как да съкратите сутрешната си рутина на 30 минути?

Времето сутрин никога не стига – сякаш часовникът върви по-бързо

сутрешна рутина

Всеки смята, че най-трудната част от ежедневието е събуждането сутрин.
Аз обаче не съм на това мнение.
Най-трудната задача за целия ден е сутрешната рутина – да успееш да се облечеш, да ядеш, да се оправиш, без да закъснееш за работа.
Ако приличате на мен, значи сутрешната рутина ще ви отнеме около 2 часа всяка сутрин. Особено ако обичате да правите всичко в последния момент.

Как да организираме ефективно времето си сутрин?

Как да влезем във форма и да съкратим времето сутрин, в което безцелно се шляем в търсене на това какво точно да облечем и къде са ни дрехите. Възможно ли е да се приготвим за 30 минутки? И да си доспим.

Ако и вие страдате като мен, ето няколко съвета как да съкратите до 30 минути сутрешната си рутина.

1. Сутрешният душ – нека е прохладен

Ако и вие сте от хората, които обичат да си вземат душ рано сутрин, то тогава използвайте времето в банята ефективно. Не си пускайте горещата вода, с чиято помощ още повече ще ви се доспи. Прохладният душ ще ви ободри и разсъни. А и е по-добър за кожата. Разхладете се и по този начин ще се събудите. Останалото време използвайте, за да организирате в главата си списък: какво ми предстои. Така ще редуцирате времето, в което се суетите безцелно, чудейки се какво следва и откъде да продължа.

2. Кремът за лице

Не си губете времето да използвате 10 различни вида продукти за лице. И един ще ви свърши работа.
3. Четката за руж – ваш добър помощник

Вземете си подходяща четка за руж. Колкото по-голяма е, толкова по-малко ще се налага да загребвате. А и има по-малка вероятност да се омажете с много грим.

сутрешната рутина

4. Пригответе всичко от предната вечер

Пригответе си всичко от предната вечер – от бельото до козметиката. А ако има желание – може да приготвите и закуската/обяда си.

Не, това не е свръхорганизираност, а ценене на времето. Защо да не си поспим още малко на сутринта.

5. Настройте алармата

Добре, това е организиrаните кралици. Настройте си алармата. Да, добре разбрахте, онази за сутрeшните дейности. Не за събуждане – тя е задължителна.

Настройте си определено време, за което ще успеете да свършите всичко – от обличането до закуската. Така ще си гарантирате, че няма да закъснеете. По този начин ще имате поглед над това с колко време разполагате.

сутрешната рутина ставане рано

Послепис: Вече има специално разработени приложения за смарт телефони(The Career Girl Daily App) , с чиято помощ ще сте още по-организирани.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.