Как да бъдем във форма през зимата? – полезни съвети

Зимните месеци ни се виждат доста дълги, особено когато сме обездвижени в офиса. След празниците всеки от нас иска да върне отново формата си, но как да се случи това?

Съвети за влизане във форма през зимата

Повече движение

Като начало се движете повече. Ще се изненадате как 20 минути пеша на ден изгарят доста калории. Освен това ви помагат да се чувствате по-добре.

По-скромна вечеря

Хапвайте по-малко на вечеря. Концентрирайте се върху двете хранения – обилна закуска и разнообразен обяд. Вечер храната се обработва по-бавно и затова е нужно да хапваме по-малко и преди 20:00 ч.

Много течности

Пийте повече течности. Особено вода – с нейна помощ ще свалите излишните килограми и ще се възстановявате по-лесно.

Спорт

Започнете някакъв спорт – йога, фитнес, каланетика или аеробика. Днешно време навсякъде има разнообразие от спортове, които освен, че ще поддържат фигурата ви, ще ви дадат поле за социални контакти. А и какво по-хубаво от малко разнообразие и нова тема, за която да разказвате на приятелите си.

Започнете постепенно да се натоварвате. Ако изведнъж стресирате тялото си, бързо ще изгубите мотивация за нови тренировки.

Заменете сладкото с плодове

Всеки е роб на шоколада, но няма нищо по-полезно от плодовете.

Спазвайки тези съвети в комбинация с воля и търпение, съвсем скоро ще бъдете във форма и ще се чувствате добре.

… Защото всяка красива жена трябва да се чувства добре. Защото когато се чувства добре, има самочувствие, а то се появява на нейното лице и радва околните.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *