„Живите мъртви“, сезон 11 – Началото на Края

Премиерата на първия епизод от сезон 11 на „Живи мъртви“ беше снощи по Фокс. Феновете на продукцията не останаха разочаровани от развръзката на първия епизод, който беше наситен с много новини, екшън и развръзки. Какво се случи? Какво предстои? Кое ни изненада и кого видяхме? – всичко това и още – в следващите редове.

Официален трейлър на сезон 11 може да видите тук:

Началото на края, но за кого?

Напрежение.

Това е водещата дума, с която бих определила целия епизод, който ме държа в напрежение през цялото време. Серията започна ударно. Без диалог, само тихо натрупване на емоции, отиграни блестящо от всеки актьор. Напрежение, адреналин, бой. Докато любимите ни герои търсят начин за прехрана, защото в постапокалиптичния свят гладът е почти толкова страшен, колкото зомбитата, попадат в поредната опасна ситуация. Макар да имаха добре подготвен план, както винаги, накрая нещо се обърка. Но за щастие, няма жертви. „Спокойно, ще има“, намигат сценаристите. Сезонът едва започна, нали?

И докато Дарил, Каръл, Маги и другите събират провизии, за да нахранят гладните в Александрия, виждаме групата на Юджийн, която бива разпитвана от хората със скафандрите. Дали ще издържат теста и ще бъдат приети в новата колония? Въобще могат ли да се доверят? – това ще разберем скоро. Но няма как да не отбележа, че по време на безкрайните разпити, разбрахме малко повече за отделните образи. За мен това беше много интересен момент.

Нигън срещу Маги

След това силно начало разбираме, че в Александрия нещата не вървят добре, защото храната не стига. Затова Маги повежда група доброволци в търсене на запаси. Естествено, няма нищо лесно. За да получат това, което искат, вероятно ще се изправят пред ново зло, по-страшно и опасно от всичко видяно досега. Дали това е краят, символично белязъл целия предстоящ сезон? Предстои да разберем.

По време на пътуването към мястото за запаси се разразява силна буря и героите са принудени да се скрият в тунелите на метрото. Там обаче ги очаква изненада…. Каква? Ще разберете какво имам предвид, ако сте гледали. Ако не сте – ще ви е още по-интересно.

Нигън сезон 11 Живите мъртви
снимка: google.com

На фона на разразяващата се буря се дава тласък на вечния конфликт – Нигън срещу Маги. Нигън е гласът на разума, а Маги – на обладания от гняв водач, неспособен на рационално мислене. Какво ще се случи между двамата? Ще успеят ли да се разберат за благото на всички?

Нигън на няколко пъти опитва да вразуми пътуващите, че това, което им предстои, не е хубаво, и не си струва риска. Маги насочва дълго таения гняв срещу него. Дарил се включва в спора, защитавайки Маги. Така ставаме свидетели на една трансформация. Нигън се превръща от мразен злодей в аутсайдер. Неразбран, неприет и под въпрос.

На мен лично много ми хареса, че Нигън изигра важна роля в този епизод, тъй като му симпатизирам дълбоко. Харесвам развитието на героя, заради нюансите в поведението.  Обичам начина, по който пресъздава емоциите и няма да крия, че Джефри Дийн Морган ми е фаворит. Затова се надявам и в следващите серии да го виждаме по-често.

Принцесата, сезон 11, Живите мъртви
снимка: google.com

Много се зарадвах на появата на Куче, което вече приемам като част от Дарил – любим герой и интересен образ, който успяха да развият с напредването на сезоните, за което съм благодарна.

Всички срещу зомбитата

Какъвто и конфликт да има между отделните образи в групата, героите винаги се обединяват срещу злото в лицето на смъртта. Когато зомбитата ги нападат, групата бързо намира начин да се спаси, но дали това важи за всички? Заровена ли е томахавката между силните характери в лицето на Нигън и Маги?

Понеже няма изход навън, героите намират спасение е лицето на изоставените мотриси. Маги се качва последна, но на финала виждаме как едва се държи и всеки момент ще падне. Тя извиква „Нигън“ като молба за помощ, но той само я поглежда. И така свършва серията. Интересен край на първия епизод, който поражда много въпроси. Дали Нигън наистина ще остави Маги да умре? Дали това, което видяхме, не е в главата на Маги? Дали изобщо цялата ситуация е реална? Началото на края, но за кого? – това ще разберем може би следващият понеделник от 23:00 ч. по Фокс.

 

 

 

 

 

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *