Професионален маникюр у дома: 7 лесни стъпки

Ако нямате време да посетите салон за маникюр, искате да спестите пари или просто обстоятелствата са такива (да си припомням началото на пандемията, когато всички салони бяха затворени), може да се погрижите за ноктите си у дома. Грижата за ноктите у дома не само е истинско удовлетворение, но дори има терапевтични ползи. За да постигнете желания ефект като от салон, нужно е да придобиете малко опит и да разполагате с нужните инструменти за това.

Откъде да започнете, какво да си купите и какви са стъпките за създаването на професионален маникюр у дома? – вижте в следващите редове.

7 стъпки за красив маникюр в домашни условия

За да получите страхотен маникюр у дома, направете това, което правят професионалистите, като отделите толкова време за подготовка на ноктите си, колкото и за полирането им. Откъде да започнете?

1. Изберете добър лакочистител и почистете ноктите си

Избирайте марка лакочистител, който не само ще свали целия лак, но и ще подхрани ноктите, ще овлажни кожата около тях. Дори да нямате лак върху плочката, хубаво е да почистите ноктите, преди да ги третирате с лак. Така ще се отървете от масла или замърсявания, които биха могли да изкривят лака ви. Не забравяйте да измиете ръцете си със сапун и вода след това.

2. Оформете внимателно ноктите си

Изберете подходяща форма и се придържайте към нея. Използвайте нокторезачка и пила, но бъдете внимателни. Не пилете твърде много, за да бъдат равномерни всички нокти.
Един полезен съвет от Дебора Липман, известна маникюристка, гласи следното. Дръжте пилата до нокътя си и я наклонете, така че да пилите леко отдолу. Това ви позволява да видите точно какво правите и помага да се предпазите от изпиляване.

3. Ексфолирайте ръцете си

Погрижете се за ръцете си още преди да ги третирате с лак за нокти. Използвайте ексфолиант, а след това подходящ крем за ръце, който ще ги подхрани. След като попие, може да преминете към ноктите.

професионален маникюр у дома

4. Нанесете основа върху ноктите

Нанесете основно покритие за хидратиране и защита на ноктите. Така ще ги предпазите от начупване и сцепване. Специалистите препоръчват да се изчакат две пълни минути между всяко покритие, като се започне с основното покритие. След това може да продължите напред.

5. Нанесете желания цвят лак

Най-любимата част от домашния маникюр е нанасянето на основния цвят лак. Бъдете внимателни и не потапяйте четката твърде много. Стремете се да разнесете лака раномерно, за да изсъхне по-бързо. Ако използвате гел лак, трябва да го изпечете с помощта на лампа за маникюр. С нея вашите нокти ще бъдат съвършени само за няколко минути. Ще забравите за малките дефекти, които често се случват, когато се лакираме и нямаме търпение да изчакаме достатъчно дълго.

Поръчайте си комбинирана лампа за маникюр и педикюр и осигурете на ноктите си нужното внимание у дома.

6. Добавете топ лак

Топ лакът е чудесен начин да „запечатате“ работата си. Така ще предпазите ноктите от надраскване, счупване и ще им се радвате по-дълго време.

красиви нокти у дома

7. Почистете ръбчетата и оставете ноктите да изсъхнат

Често се случва да излизаме от очертанията на нокътя, да изцапваме пръстите си от невнимание. Почистете тези остатъци с леко навлажнен с лакочистител тампон или с клечка за уши. След това оставете ноктите да изсъхнат, ако не са лакирани с гел лак. При него се използва лампа и сушенето става бързо.

Не се отчайвайте, ако в началото опитите ви не са така блестящи. Човек се учи с времето. А и винаги може да посетите професионален салон за корекция, нали? Градски дами ви пожелава вдъхновение и търпение за създаването на красиви маникюри и педикюри в домашни условия.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.