„Кралят Елен“: За истинската любов, която не познава граници…

В изкуството всеки намира това, което търси. И в това е неговият чар.

„Кралят Елен“ е интересна постановка, която задължително трябва да гледате. И причината не е само и единствено младият театрален екип, който разпръсква енергия, зареждайки всеки един в публиката. Приказният спектакъл е извървял дългия път от една мечта на група млади артисти, които са репетирали неуморно къде ли не, създавайки декор и всичко останало с лични средства, за да създадат представление, което със сигурност ще ви държи в напрежение 2 часа. И понеже в живота всяко усилие бива възнаградено, от края на 2017 г. постановката се играе и в театър „Азарян“ веднъж месечно (обикновено петък, 19:00 ч.). Най-скорошната постановка е на 9.02.2018 г. от 19:00 ч.

За какво разказва „Кралят Елен“?

„Кралят Елен“ е трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци от 1762 г. С елементи на комедия дел арте (театрален жанр в Италия през 16 в., който се развива от пътуващи театрални трупи – бел.ред.), постановката започва с група пътуващи млади артисти, които решават да разкажат на публиката история за любовта, властта и всичко онова, което ни убягва, улисани в ежедневието.

Всеки от тях избира роля и неусетно ни пренасят в едни стари времена на крале, магия и власт, когато всичко е тайнствено и незнайно. В магическия измислен град Серендипо, се срещаме с един крал, който мечтае за любов.
Ще успее ли Кралят да познае любовта? Нима не изпитва всеки от нас неистова нужда от това да бъде истински обичан? А тя, любовта, ще се случи ли реално, или само в съзнанието на актьорите? Ще успее ли любовта да се пребори с властта? Ще бъде ли наказан злодеят накрая?

Водени от различни стремежи, героите оживяват на сцената, пресъздавайки реалистични чувства, водени от целите си. Но дали любовта ще победи условността?

кралят елен
снимка: goguide.bg

Спектакълът е силно наситен с емоции, музикалният съпровод е прекрасен, танците, пластиката и актьорската игра карат зрителя да не откъсва очи от случващото се. А публиката е главен участник във всеки един момент. Няма как да не признаем, че предвид жанра, актьорите са през цялото време на сцената, а за това се иска много професионализъм и подготовка. Сценичните костюми, маските, песните, красивият текст и всичко останало прави „Кралят Елен“ е иноватина и прекрасна постановка, която си заслужава да бъде гледана, дори не само веднъж.

Ако искате да се потопите в света на магията, да се смеете, да сте съпричастни, да се радвате, и да преживеете още стотици емоции, бъде част от „Кралят Елен“.

Информация за постановката:

сценична версия и постановка: Анастасия Събева

музикални интерпретации и композиции: Стелиан Радев
изработка на маски и визуална среда: ‘Елена Нацариду, Августина-Калина Петкова и Ада Паунова
пластика: Калина Георгиева
участват: Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, ‘Елена Нацариду, Калина Георгиева, Ненчо Костов и Стелиан Радев
снимка: Иво Чифлички

В спектакъла са използвани цитати от произведения на Федерико Фелини, Емир Кустурица и Том Стопард

кралят елен постановка
Снимка: Иво Чифлички ploshtadslaveikov.com

Билети за „Кралят Елен“ може да си резервирате онлайн оттук, както и на касите на НДК. Цената е 12 лева. Тук може да следите театралната програма на театър „Азарян“.

Театърът е магия, която ни връща към ценностите, към красотата на живота и неговия истински смисъл, давайки ни една друга гледна точка, различна перспектива. А ние избираме дали да ни промени завинаги, или само за следващите 2 часа, в които гледаме със затаен дъх.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.