Няколко начина да си направим хубави летни снимки

Как да си направим интересни и забавни летни снимки?

Лятото обичаме да се снимаме. Да съхраняваме спомените. Да улавя мига и да го разтегляме достатъчно дълго. Обичаме снимките – те ни напомнят, че някога ни се е случило нещо хубаво. Особено ако сме тъжни, когато ги гледаме.

Какво е важно, за да станат нашите летни снимки добри?

Преди всичко светлината. Никога не снимайте срещу слънцето. Разбира се, важно е с какво устройство снимате, дали е фокусирано и т.н. Но най-важна е светлината. Без нея никоя снимка не е достатъчно добра.

Най-хубави са онези снимки, които изразяват емоции. Не се срамувайте да заснемете някоя гримаса. Най-добрите кадри са когато най-малко очакваме. Колкото по-непринудено изглеждате, толкова по-истинска ще е снимката.
Ако искате да запечатате красотата около себе си в снимки, то тогава може да се огледате за някоя мидка, пейзаж, особена светлина, прокрала се между облаците в небето. Използвайте филтри преди да я публикувате в социалните мрежи. Така ще я направите още по-истинска и привличаща внимание.

П.С. Тук не говорим за професионални снимки, а за любителски. Всяка дама обича да заснема света около себе си, защото има усет към красивото. 

Друг съвет за красиви летни снимки е подходящия фон. Например, ако правите снимки на плажа, за фон използвайте природен пейзаж, а не кварталното заведение или някои чадър. Те само ще развалят удоволствието от снимката 🙂

 

Експериментирайте

При снимките, а и при всичко, експериментирайте. Дайте си свобода да опитате всичко, докато разберете, че ви допада. Успех! Очакваме красиви летни снимки на усмихнати хора. Междувременно ще ви запознаем с тези снимки, които ние подбрахме като красив пример за нестандартна лятна аматьорска фотография. Надяваме се да ви вдъхновят. Очакваме и Вас!

Прочети още:

Как да си направим най-добрите снимки при пътуване?

Семейни снимки – чуден начин да зарадвате близките

Най-сладките снимки на деца

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.