Какво да ѝ подарим за 8 март?

8 март – празникът на жената

Денят на жената е особен повод, към който трябва да се подходи с отношение и предварителна подготовка. Едва ли има човек, който да не го празнува. Все пак, всеки има майки, сестри, баби, любима жена (или няколко), дами, с които работи и така нататък. Много хора смятат, че празникът се е комерсиализирал, защото на него се гледа единствено от материалната страна: скъпи цветя, подаръци и какво ли още не, което се изсмуква от иначе празния джоб на българския мъж.

Идеята на празника е да зарадвате любимата жена

Да, мили  мъже, не забравяйте, че 8 март не е цветя, бонбони и скъпи вечери. Той е отношение. На това ще ви се зарадват. Може нещо скромно и малко, но от сърце. И с вкус. Няма нужда от букети, струващи колкото вечеря за двама. Може да е едно цветенце, откъснато от селска градина, или пък любимата храна, или нещо друго. Важно е да зарадваме човека до себе си, показвайки му, че е важен.

8 март рози
снимка: Pexels.com

Същото важи и за другите жени в живота ни – малки, големи, близки, далечни.

Ако все пак искате 8 март да е незабравим, специален и много интересен, ето какво ви предлагаме:

Вечеря, в която Тя няма да готви

Без значение дали ще празнувате с майка си, сестра си, баба си, най-добрата си приятелка или романтичната ри половинка/съпруга, духовен спътник и прочие, този път вие се погрижете за храната. Това ще означава много за всяка жена, защото тя е свикнала да не бъде поощрявана ежедневно за труда си между 4-те котлона и абсорбатора. Ако не искате да се ангажирате с излизане навън, може да устройте угощение в домашна обстановка. Погрижете се за любимото ястие, чаша вино и приятна музика. Десертът е важен. И се постарайте всичко това да остане изненада.
Изненада!!!

Колкото и да се дърпаме, ние жените, обичаме изненадите. Ако искате да изненадате любимата жена за 8 март, то вземете я от работа и я заведете някъде, където обичате да ходите заедно, но скоро не сте имали време. Може да е любима сладкарница, място сред природата, кино или обикновена разходка под звездите. Ето така правите нещо обикновено да бъде специално, създавайки спомени.

8 март празник
снимка: Pexels.com

Традиционният подарък – „А ти, какво искаш за 8 март?“

Направо ни се повръща, когато някой (по-скоро мъж) ни попита какво очакваме за 8 март. Хапливи и груби отговори не са изключени, но по-важно е да се замислим самите ние какво точно очакваме от празника. Тогава неочаквано изтърсваме: „Екскурзия до Бали“, а човекът отсреща ни гледа тъпо и недоумяващо, негласно обвинявайки ни, че сме меркантилни. Ами то, каквото попитало, такова отговорило….

Съвет: Ако наистина не знаете какво искате за 8 март, мили дами, инвестирайте във време, прекарано с любимия човек. Никога не е излишно, а и инвестицията си струва. Може да е спа уикенд, екскурзия за през лятото или нещо друго, но да сте заедно. Защото прекараното време е най-ценно във времена на безвремие. 

 Прочети още:

11 неща, които щастливите жени правят

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.