Фобии и зодии – понякога странно свързани

Съществува ли връзка между нашите страхове и датата, на която сме родени?

Досадно е да слушаш вманиачени хора, които непрекъснато търсят зависимост между грешките, поведението, качествата на един човек и неговия зодиакален знак. Със сигурност всеки познава страхотни представители на Овен например и други, които с инат и нахалство наподобяват добичета, а не хора. Трудно е да слагаме толкова много личности под общ знаменател. Обаче е факт, че понякога откриваме очевидни прилики между хората от една зодия. Еднакви възгледи, реакции, ярко изразени черти от характера. Според астролозите на всяка една зодия съответстват фобии, които притежават индивидите. Не се предоверяваме на подобни концепции, но решихме да ги споделим с вас:

Овен (21 март – 19 април): Ателофобия – страх, че няма да направиш нещо достатъчно добре, фобия, че си далеч от съвършенството;

Телец (20 април – 20 май): Метатесиофобия – страх от промените.

Близнаци (21 май – 20 юни): Еремофобия – страх от самотата;

Рак (21 юни – 22 юли): Агорафобия – страх от отворени пространства, от това да се намираш сред много хора, от това да напуснеш мястото, където се чувстваш сигурен;

Лъв (23 юли – 22 август): Зелофобия – страх от ревност;

Везни (23 август – 22 септември): Атаксофобия – страх от хаоса, липса на организираност и подреденост;

Дева (23 септември – 22 октомври): Десидофобия – страх от вземане на решения;

Скорпион (23 октомври – 21 ноември): Страх от това да не бъдат предадени
Стрелец (22 ноември – 21 декември): Клаустрофобия – страх от затворени пространства

Козирог (22 декември – 19 януари): Коулрофобия – страх от клоуни; Друга фобия, фарактерна за зодията, е страхът от провал.

Водолей (20 януари – 18 февруари): Страх от загуба на свободата или индивидуалността си;

Риби (19 февруари – 20 март): Гениофобия – страх от брадичка; доста ексцентрична фобия, всъщност доста от представителите на зодиакалния знак се страхуват от това да бъдат изоставени или наранени.

Човешката психика е океан, който може до безкрай да се изучава. Страховете са само един от аспектите, през които можем да мислим своите възприятия, притеснения, решения. Всичко може да се преодолее, ако съществуват силен мотиватор и желание за промяна.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.