Как да се отървем от хлебарките?

Хлебарки… Най-неприятният гостенин в нашия дом. Докато в миналото се смяташе, че само старите жилища имат хлебарки, то това не важи днес. Много нови имоти страдат от тези неканени гости, превръщайки обитателите на дома в жертви на пълзящите и носещи болести гадини. Какво да предприемем, когато разберем, че имаме хлебарки у дома?

Как да се отървем от хлебарките? – бързи решения, водещи към резултати

Ако следвате този модел, лесно ще се отървете от хлебарките. Ето откъде да започнете…

  1. Открийте къде се крият хлебарките

    Открийте леговището им и ще сте една стъпка пред тях. Основните пунктови на навлизане на хлебарките в дома ви са различни канални тръби и отводи, дупки и пукнатини. Ако ги запушите, може да намалите потока на „гости“, но със сигурност трябва да се справите и с тези, които вече са се уредили в дома ви.

  2. Поддържайте чисти места с храна

    Местата с храна са най-търсените от хлебарките.  Кухня, хладилник, готварски плот, дори кофа за боклук – всичко това е потенциален дом на кафявите гадини. Затова, поддържайте ги чисти, не оставяйте остатъци от храна, течности и боклуци – все неща, които биха привикали хлебарките.

  3. Доверете се на професионалисти

    Ако борбата с хлебарките у дома не води към траен резултат, ако препаратите не действат, доверете се на професионалисти. Така ще имате трайно решение, без да се налага да отделяте безкрайно време и нерви за справяне с вредителите.

Помнете, че за трайното унищожаване на хлебарките трябва да поддържате добра хигиена след почистването от професионалисти. Препоръчва се периодично пръскане, за да не се появят нови вредители.

Прочети още:

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.