Да пренебрегнем скуката

               Свежи идеи за свободното време

Понякога седмицата е толкова протяжна, а между тичането за работа и бързането за домашните задължения губим примката на чистото удоволствие. Да се пошляем безцелно с приятна компания, да глътнем свеж въздух, смеейки се с пълно гърло. Никога не ставаш твърде възрастен да си щур, никога не е късно за заслужена доза щастие.

   Загледани във всички задачи, които съпътстват работната седмица, нека се замислим и за удоволствията, които можем да си доставим.

 

  1. Да се превъплътим в ролята на детективи
Източник: 168 часа
Източник: 168 часа

Все по-голяма популярност набират игрите тип „Избягай за 60 минути“ в столицата. Вече разполагаме с голям избор от десетки стаи с различен декор, в които можем да решаваме загадки и да откриваме вълнуващи отговори на тайнствени въпроси. С половинката или с луда компания, защо не и с децата – създателите на интригуващите места са помислили и за най-малките.

Цената на подобни забавления не е висока, но е добре предварително да планираме времето си – нужна е резервация поне няколко дни преди посещението ни.

 

  1. Да станем доброволци в кампания или да разходим куче от приют
Източник: www.animalhope-bulgaria.com
Източник: www.animalhope-bulgaria.com

Хубаво е понякога да пренебрегнем егоизма си и да отделим малко време в помощ на другите. Един почивен ден може да е зареден с огромно количество позитивна енергия, дори да го прекараме в грижа за другите. Ако обичате животните, несъмнено ще ви хареса инициативата „Разходи куче от приют“, която се провежда през уикендите. Информация може да видите тук:

https://www.facebook.com/events/596063963817064/permalink/796775960412529/

Нека доставим малко радост на четирикраките пухчовци, да ги изведем от клетките и им покажем поне за час-два колко е красив светът…Те ще ни наградят с най-сладките си подаръци – динамично размахана опашка и топъл кучешки поглед.

Ако предпочитате да помогнете на хората – проверете в гугъл, съществуват редица каузи, свързани с хора в нужда – може да посетите възрастни или деца, да споделите ненужни дрехи с тях или просто да им предоставите компанията си.

 

  1. Да посетим някое романтично кътче извън града

омая

Има хиляди непознати кътчета, които си струва да посетим. Или забравени красиви места, в които бихме се чувствали отлично. На селото на някой приятел, на риболов, защо не и в някое еко селище, където да слушаме песента на птичките? Не е задължително да си на спа, за да релаксираш.

  1. Да развенчаем митичния си образ и да предизвикаме самите себе си – посещение на място, което тотално НЕ е в нашия стил

god

Всеки има нужда понякога да разчупи стереотипа. Да пробва нещо ново, да попадне в неочаквана ситуация. Ако мразите чалга, не е лоша идея поне веднъж в живота си да попаднете във фолк клуб, препълнен с топирани девойки и ритмично поклащащи глави младежи. Най-добре ще бъде, ако това се случва, когато гостуват Галена, Андреа или Преслава, за да почерпите най-доброто от мига. Поставете се в чужди обувки, изненадайте себе си. Шантаво е да опиташ това, което най-много те дразни, както и да се изправиш очи в очи със страховете и враговете си. Рано или късно е добре да го сториш.

А и после определено ще е повод за смях и спомени.

Свободното време на забързания човек е почти на изчерпване. Затова е важно да го изпиваме с жадни глътки преди да се е изпарило, задрямало пред телевизора или разтворено във вечно отлагане…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *