Как да спестим пари при пазаруване – 4 полезни начина

Най-големият враг на съвременната жена е пазаруването. Защо? Защото влизайки в даден магазин, сме изкушени от това да си купим най-различни неща, които обаче не са ни необходими. Защо го правим? Водени от пазарния трик на намалението, отстъпката, промоцията, загубваме представа за това, че всъщност сме отишли за конкретно нещо, а се връщаме с 10-тина продукта. Как да спестим пари, ако пазаруваме? Има някои хитринки, които може да използвате – вижте как.

4 полезни начина за това как да спестим пари, докато пазаруваме

1. Винаги отивайте на пазар със списък.

Това е един от най-лесните начини да предотвратите безумното харчене за щяло и не щяло. Най-добрият начин за това как да спестим пари при пазаруване е като си подготвим списък с необходимите продукти, за да не ни се налага да харчим допълнително пари за неща, които не са от основна необходимост. Този метод е добър начин да следим колко и как харчим. Все пак, важно е да покриваме всички разходи, нали!2. Изготвяйте си месечен бюджет за разходи.

Доста хора практикуват метода на месечния бюджет. Какво включва той? След получаване на заплатата, парите се разпределят по пера: битови сметки, наем/ипотека, непредвидени разходи, бюджет храна и др. Тази си гарантирате, че няма да останете без пари до следващата заплата. Хубаво е да имате предвидени така наречените бели пари за черни дни. Тоест, ако някой се разболее, изникне теч или нещо друго, свързано с ремонт: кола, дом и др., да сте подготвени. Изготвянето на месечен бюджет е добър начин да спестим пари при харчене, защото си правим сметката какво и колко ни е необходимо.

 

как да спестим пари
снимка: Pexels.com

 

3. Следете промоциите.

За повечето хора следенето на промоции е скучно и неприятно занимание, което консумира от времето им. Замислете се обаче колко време прекарвате във фейсбук, инстаграм или пред телевизора. И какво ви носи това? Нищо ползотворно, нали? Освен това, в дигиталната ера може да се възползвате от функциите на умния си телефон и да си изтеглите подходящо приложение, с което да следите всички възможни промоции. Лесно, бързо и ефективно – докато сърфирате из нета, докато пътувате в градския или си проверявате мейла. Вече нямате оправдание за това, че харчите много.

4. Пазарувайте онлайн.

Благодарение на дигиталната ера, всичко е на един клик разстояние. Можем да си купим нещо качествено и изгодно, без да се налага да губим време и енергия в пазаруване и обикаляне. Съществуват редица портали, където имаме достъп до оферти с намаления на стоки, събития и услуги от различни фирми.

 

жена пазарува онлайн
снимка: Pexels.com

 


Редно е да отбележим, че в западния свят все повече хора пазаруват онлайн. Не само защото им спестява много време, но и отстъпките не са без значение. Все пак, нека се замислим колко пари спестява веригата, когато не се налага да поддържа физически магазин, с персонал, осигуровки и какво ли не. Дали това не е бъдещето на търговията? Може би.

 

Прочети още:

Жени и коли: полезни съвети за поддръжката на автомобила

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: